Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών είχε η Ένωση Δημάρχων για τον εκλογικό νόμο της Αυτοδιοίκησης

Σε εξαιρετικά καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΕΝ.Δ.Α. με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη. 

Αντικείμενο της, ήταν η παρουσίαση του υπομνήματος που έχει συντάξει η Ένωση και αφορά σε επεξεργασμένες προτάσεις της και παρατηρήσεις για τον εκλογικό νόμο της Αυτοδιοίκησης. 

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Δ.Α.  κ. Π. Κάμαρας, αφού τόνισε την ικανοποίηση της Ένωσης γιατί οι βασικές θέσεις του σχεδίου του εκλογικού νόμου που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα ταυτίζονται σε μεγάλο μέρος με τις θέσεις της Ένωσης που είχαν κοινοποιηθεί από τον προηγούμενο χρόνο, προχώρησε σε ανάλυση του υπομνήματος. 

Τον λόγο έλαβαν και τα αλλά μέλη του Δ.Σ. επιχειρηματολογώντας για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις αλλά και την αναγκαιότητα περαιτέρω παρεμβάσεων από το Υπουργείο σε θέματα που αφορούν σε δυσλειτουργίες της Τ.Α. καθώς επίσης και στην αναβάθμιση της Καταστατικής θέσης των αιρετών. 

Ακολούθησε ενδιαφέρον διάλογος όπου ο Υπουργός, καλός γνώστης των θεμάτων αλλά και των προβλημάτων του θεσμού, προανήγγειλε ένα πλαίσιο νομοθετικών ρυθμίσεων που θα αλλάξουν ριζικά παθογένειες που ταλανίζουν επί σειρά ετών την Τ.Α. Παράλληλα ο  Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον κάποιες βελτιωτικές προτάσεις στο σχέδιο νόμου, επιφυλασσόμενος για την υιοθέτηση τους, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετική την δουλειά της Ένωσης.

Στην συνάντηση εκτός από τον Πρόεδρο της Ένωσης, παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Κ. Μακρυνόρης πρ. Δήμαρχος και νυν Πρόεδρος Βιλίων, ο Γεν. Γραμματέας κ. Θ. Γεωργάκης πρ. Δήμαρχος Ηλιούπολης, και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Γρ. Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  και Πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών της Κ.Ε.Δ.Ε. και ο Ν. Μπάμπαλος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.