Ανακοίνωση του Συλλόγου Τσακού σχετικά με τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα Δημοτικά Ιατρεία

Κατόπιν της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τα Δημοτικά Ιατρεία, ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου. Το δημοσιεύουμε με την επιφύλαξη ότι στη συνεδρίαση δεν πάρθηκαν αποφάσεις, αλλά έγιναν προτάσεις. Η μόνη απόφαση ήταν να συγκεντρωθούν όλες οι προτάσεις των παρατάξεων, ώστε να υπάρξει συναίνεση και στη συνέχεια κοινή δράση.

//

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από όλες τις πρωτοβουλίες που πήρε ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού, σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας(ΠΦΥ) των κατοίκων της πόλης και ιδιαίτερα της λειτουργίας των Δημοτικών Ιατρείων, την Τετάρτη 24-2-2021πραγματοποιήθηκε δημοτικό Συμβούλιο.

       Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η  αναβάθμιση των δημοτικών Ιατρείων, με ιδιαίτερη μνεία στα δημοτικά Ιατρεία του Τσακού καθώς και η επίλυση των προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην πόλη μας, πρώην ΙΚΑ.

       Μετά από την συζήτηση και τις τοποθετήσεις του Δημάρχου και των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων,στο Δημοτικό Συμβούλιο,πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις που αποτελούν δέσμευση για την δημοτική αρχή.

                              Για το Κέντρο Υγείας

       1.Να γίνουν ενέργειες προς την Υγειονομική Περιφέρεια, το Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και ιδιαίτερα με τις ειδικότητες που δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή.

       2.Να γίνει ενίσχυση από μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των συμπολιτών μας άμεσα και να μην είναι υποχρεωμένοι να επισκέπτονται τα δημόσια νοσοκομεία, καθόσον οι καθυστερήσεις τώρα είναι πολύ μεγαλύτερες επειδή το ΚΥ έχει γίνει εμβολιαστικό Κέντρο.

                            Για τα Δημοτικά Ιατρεία

        Να γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε δημότες, επαγγελματίες Υγείας οι οποίοι θα παρέχουν τις Υπηρεσίες τους εθελοντικά στα Δημοτικά Ιατρεία, έτσι ώστε να μπορούν να επανακτήσουν τον κοινωνικό τους ρόλο και  να αναπτυχθούν προγράμματα αγωγής της υγείας.

                            Για τα Δημοτικά Ιατρεία του Τσακού

           α) Να φύγουν από το Β΄ ΚΑΠΗ και να επανέλθουν από τον Μάρτιο στον μέχρι σήμερα χώρο  στέγασης τους.

          β)Να αναζητηθεί νέος χώρος, στην περιοχή του Τσακού, για την μετεγκατάσταση τους, που θα είναι προσβάσιμος σε ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους, με σύγχρονες εγκαταστάσεις για τους εργαζόμενους.

    Στο πλαίσιο των πιο πάνω αποφάσεων θα στηρίξουμε κάθε θετική ενέργεια της Δημοτικής Αρχής και θα είμαστε σε εγρήγορση για την ουσιαστική και οριστική υλοποίηση αυτών των αποφάσεων.

                                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                           O   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η.ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                        Π. Πανουτσακόπουλος             Ι. Κουτσουρά