Με ρεκόρ συμμετοχών έγινε ο 1ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός – Αποτελέσματα

1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τα τελικά αποτελέσματα του 1ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου 2020, ο οποίος διεξήχθη υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Ο Διαγωνισμός, ο οποίος είχε ως ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 και ως ημερομηνία λήξης την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, σημείωσε τον αριθμό – ρεκόρ των 419 συμμετοχών σε σχέση με ανάλογους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς που διεξάγονται σε πανελλήνια κλίμακα από δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς.

Η βαθμολόγηση των έργων των διαγωνιζόμενων στα 3 είδη λόγου Ποίηση, Διήγημα, Παιδικό Παραμύθι πραγματοποιήθηκε από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής την οποία πλαισίωσαν οι διακεκριμένοι λογοτέχνες Βαρβαρήγος Δημήτρης (Ποιητής – Συγγραφέας, Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Πετρούπολης), Βασιλάκος Κωνσταντίνος (Ποιητής – Συγγραφέας), Βλαχογιάννη Μάνια (Ποιήτρια – Μουσικός, Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου Αγίας Παρασκευής για θέματα Πολιτισμού), Καρούσος Κώστας (Ποιητής – Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών) και  Ψυχογυιού Φωτεινή (Ποιήτρια), τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την αφιέρωση του προσωπικού τους  χρόνου και την αμέριστη προσφορά τους στην ολοκλήρωση του Διαγωνισμού.

Οι τελικές αποφάσεις της Κριτικής Επιτροπής είναι οριστικές και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Μετά από την προσεκτική αξιολόγηση και την ομόφωνη απόφαση  των κριτών απονέμονται 57 διακρίσεις (βραβεία και έπαινοι) στους νικητές και των 3 κατηγοριών. Πιο αναλυτικά, αποδίδονται 18 διακρίσεις στην Ποίηση, 23 διακρίσεις στο Διήγημα και 16 διακρίσεις στο Παιδικό Παραμύθι. Οι βραβευθέντες θα ενημερωθούν προσωπικά με την αποστολή e-mail.

Τα βραβευθέντα έργα θα συμπεριληφθούν σε Λογοτεχνικό Ανθολόγιο που θα εκδώσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής σε ένθετο χρόνο, ενώ θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όταν καταστεί επιτρεπτό από τις υγειονομικές συνθήκες. Παράλληλα, μετά τη σύμφωνη γνώμη των συγγραφέων, όλα τα βραβευθέντα έργα θα αναρτηθούν σταδιακά στην ιστοσελίδα της.

Η μεγάλη επιτυχία του 1ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής 2020, με τη συμμετοχή διαγωνιζόμενων από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας και την Κύπρο, δίνει το έναυσμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη να καθιερώσει σε ετήσια βάση το θεσμό, εμπλουτίζει την πολιτιστική παραγωγή της πόλης με νέα δρώμενα και δίνει τη δυνατότητα σε νέους συγγραφείς να αναδείξουν το ταλέντο τους και να συνεισφέρουν στην εξέλιξη  της σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας.  

           Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου & Δημοτικός Σύμβουλος

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ