Στη γειτονιά μας δε χωρά η κρατική καταστολή και ο κυβερνητικός αυταρχισμός

«Πονάω ρε!!»

Τη σπαρακτική κραυγή του νεαρού μεταπτυχιακού φοιτητή την ώρα που ξυλοκοπείται βίαια από τις δυνάμεις της αστυνομίας στη μέση μιας πλατείας στη Νέα Σμύρνη την αισθάνθηκε όλη η κοινωνία. Όχι μόνο για την αυτονόητη υποστήριξη του νέου απέναντι στην παράλογη αστυνομική βία και την κυβερνητική στήριξή της που συνδυάστηκε με τη στοχοποίηση του θύματος. Αλλά και γιατί είναι η κραυγή μιας κοινωνίας που πιέζεται ένα χρόνο τώρα από την πανδημία, την οικονομική κατάρρευση και τον εγκλεισμό και έχει απέναντί της μια εξουσία που κυβερνά με απειλές, αυταρχισμό και αστυνομική βία.

Αυτός ο πόνος γίνεται οργή και αγώνας που παλεύει για το δίκιο, για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Αυτό έδειξε η μαζική απάντηση που έδωσε ο λαός των πόλεων και ειδικά της Νέας Σμύρνης, ως απάντηση στην καταστολή. Αυτός ο δρόμος είναι που θα ανατρέψει την συνειδητή αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη- Χρυσοχοΐδη.

Μιας κυβέρνησης που:

– Επιλέγει μια κατασταλτική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης τρομοκρατώντας και χτυπώντας τους πολίτες αντί να ενισχύσει το σύστημα υγείας και να πάρει πραγματικά μέτρα προστασίας.

– Επιλέγει να επιτεθεί στο δημόσιο πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή ελευθερία, φέρνοντας εν μέσω πανδημίας την αστυνομία και τα ΜΑΤ μέσα στις σχολές.

– Επιλέγει την ουσιαστική θανατική καταδίκη του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα αρνούμενη το νόμιμο αίτημά του για τη μεταγωγή που ορίζει ο νόμος, καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.

– Επιλέγει να στείλει τα ανεξέλεγκτα ειδικά σώματα της αστυνομίας να επελαύνουν ως στρατός κατοχής μέσα στις γειτονιές μας δήθεν προστατεύοντας τη δημόσια υγεία.

Η Αγία Παρασκευή, βίωσε πρώτη αυτή την πολιτική, όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν την πλατεία Αγίου Ιωάννου, πέρσι τον Μάη, με τη δημοτική αρχή, δυστυχώς, να συναινεί σε μια από τις χειρότερες μέρες της πόλης μας. Τότε, ίσως πολλοί και πολλές να θεώρησαν πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή για κάτι «ατυχές» για τη δημόσια υγεία. Τώρα φαίνεται πια καθαρά, πως αντιμετωπίζουμε μια συντονισμένη επιχείρηση περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων που καμία σχέση δεν έχει με την προστασία της δημόσιας υγείας.Και αυτή η πολιτική πρέπει να απαντηθεί από τη μαζική, ενωτική και αποφασιστική πάλη του λαού και της νεολαίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση,τηνΠέμπτη 11/3, στις 18.00 στο Σύνταγμα, στηρίζουμε τη Μέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό που καλεί η Πρωτοβουλία δικηγόρων και νομικών, η πρωτοβουλία καλλιτεχνών, σωματεία, συλλογικότητες κ.α.

Επόμενο βήμα, είναι να ενισχυθεί και πλατύνει η πάλη σε κάθε πόλη και γειτονιά. Σε αυτό το πλαίσιο, παίρνουμε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μιας πλατιάς συγκέντρωσης για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ενάντια στον αυταρχισμό, το Σάββατο 13 Μαρτίου, στις 13.00 στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής

Καλούμε όλες τις τοπικές συλλογικότητες, τις δημοτικές κινήσεις, τα εργατικά σωματεία και τις ενώσεις, να συμπορευτούμε σε αυτή την προσπάθεια. Να συμβάλλουν με το δικό τους σκεπτικό και από το δικό τους μετερίζι στον μεγάλο λαϊκό αγώνα για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ