Στα 3.746 ανέρχονται τα rapid test που διενεργήθηκαν από τις 12/3 έως 19/3 ανα την Περιφέρεια Αττικής

Στα 3.746ανέρχονται τα rapid test που διενεργήθηκαν από την Παρασκευή 12/3/2021 έως χθες 19/3/2021σε  πολίτες σε διάφορες περιοχές της Αττικής από τις Κινητές Ομάδες της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Συνολικά από την έναρξη της σχετικής  δράσης «Ιπποκράτης» έχουν διενεργηθεί 7.645έλεγχοι

Γ. Πατούλης: «Συνεχίζουμε τη διενέργεια χιλιάδων τεστ σε όλη την Αττική με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Είμαστε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή με συγκεκριμένες δράσεις πρόληψης και στήριξης των πολιτών»

Συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο της δράσης «Ιπποκράτης» η διενέργεια χιλιάδων rapid testσε εργαζόμενους και πολίτες σε διάφορες περιοχές της Αττικής από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Συγκεκριμένα από την Παρασκευή 12/3/2021 ως χθες 19/3/2021 στο πλαίσιο του σχεδίου Ιπποκράτης πραγματοποιήθηκαν 3.746 rapid test σε πολίτες της Αττικής.Τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά στο σύνολο τους.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές: Καλλιθέα, Πόρτο Ράφτη, Χολαργό, Αθήνα (Πατήσια, Αμπελόκηποι,  Μεταξουργείο, Πεδίον Άρεως ), Κηφισιά, Αγία Παρασκευή, Νίκαια, Ελληνικό, Άνω Γλυφάδα, Ζωγράφου, Πειραιά, Μαρούσι Γέρακα, Φάληρο, Νέα Σμύρνη και Ίλιον. Στην πλειονότητα τω ελέγχων που διενεργήθηκαν αξιοποιήθηκαν δομές δήμων. Από την έναρξη του προγράμματος έως χθες είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά  7.645έλεγχοι.

Με αφορμή τη συμπλήρωση της δεύτερης εβδομάδας από την έναρξη της δράσης «Ιπποκράτης», ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

 «Συνεχίζουμε  τη διενέργεια χιλιάδων τεστ σε όλη την Αττική με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Είμαστε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή με συγκεκριμένες δράσεις πρόληψης και στήριξης των πολιτών. Μέσα από τη διενέργεια χιλιάδων rapid test αλλά και μοριακών ελέγχων σε όλη την Αττική, με προτεραιότητα τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, συμβάλλουμε στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού. Στο εθνικό κάλεσμα, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να δηλώνει παρούσα με στοχευμένες δράσεις που έχουν ως επίκεντρο την καλύτερη θωράκιση της Αττικής. Διανύουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο αλλά είμαι βέβαιος ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας, θα τα καταφέρουμε».

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της  δράσης υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών. Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ είναι ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου.

Προσεχείς Δράσεις

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με ελέγχους που θα πραγματοποιηθούνσήμερα Σάββατο 20 Μαρτίου στο Πάρκο Τρίτση(Σπύρου Μουστακλή 23 Ίλιον,είσοδος Αγίων Αναργύρων).  Αύριο Κυριακή έχουν προγραμματιστεί έλεγχοι  στο Πεδίον του Άρεως (Μαυροματαίων και Αλεξάνδρας), ενώ τη Δευτέρα 22 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί έλεγχοι στο δήμο Τροιζηνίας -Μεθάνων (κτίριο ΚΔΑΠ στο Γαλατά, κτίριο πολιτιστικού κέντρου λουτροπόλεως Μεθάνων στα Μέθανα) και στο Δήμο Βριλήσσιων (Πάρκο Μπακογιάννη –ΤΥΠΕΤΜίκη Θεοδωράκη, Υμηττού 57). Όλοι οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από τις 10 το πρωί και τις 2:30 . 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 213-2063501, 504, 807, 210-6993404 Fax: 213-2063513 Ε-mail: pressoffice@patt.gov.gr