Μεγάλη επιτυχία για το 1ο ΓΕΛ η απόκτηση της Διαπίστευσης Erasmus

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υποδιευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής, κ. Αθανάσιου Μπαλάσκα, το σχολείο πέτυχε μια πολύ σημαντική διάκριση. Την απονομή Διαπίστευσης Erasmus.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει:

Σήμερα ενημερώθηκα για μία πάρα πολύ σημαντική επιτυχία του σχολείου μας. Μία επιτυχία που θα διαμορφώσει τον χαρακτήρα του για τα επόμενα 6 χρόνια ανεξαρτήτου Διεύθυνσης. Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ μας απένειμε τη Διαπίστευση Erasmus στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του νέου προγράμματος (2021-2027) στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης. H Διαπίστευση Erasmus ισχύει από 1 Μαρτίου 2021 και λήγει την 31 Δεκεμβρίου 2027.

Η Διαπίστευση απονεμήθηκε μετά από αυστηρή αξιολόγηση της αίτησής μας που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων για Διαπίστευση-EAC/A02/2020 στους τομείς της σχολικής εκπαίδευσης, της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Αυτό σημαίνει ότι το σχολείο μας θα έχει απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης για τα επόμενα 6 χρόνια προκειμένου να υλοποιεί δράσεις Erasmus. Στόχος τους θα είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της διδασκαλίας και μάθησης, η απόκτηση γνώσεων σχετικά με την κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά, καθώς και η υποστήριξη της ανάπτυξης επαγγελματικών δικτύων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η απονομή της Διαπίστευσης Erasmus επιβεβαιώνει ότι το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής έχει καταρτίσει σχέδιο για την υλοποίηση δραστηριοτήτων κινητικότητας υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ανάπτυξης του σχολείου.

Συγχαρητήρια στην ομάδα που επεξεργάστηκε την αίτηση/πρόταση και κυρίως στη συντονίστρια κα Ασημίνα Ταράτσα.