Σπύρος Παπασπύρος: Μα, δεν κουρασθήκατε να κουράζετε;

Για τελευταία φορά απαντάει ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Σπύρος Παπασπύρος, στον κ. Γιώργο Οικονόμου (επικεφαλής Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή), όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του. Αιτία ότι ο δεύτερος στις ανακοινώσεις του αναφέρει “…ζητήματα στα οποία έχει αναφερθεί δεκάδες φορές), μετά και από δικές του καταγγελίες έχουν ελεγχθεί και κριθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς” και γιατί “… κινδυνεύω να καταλήξω κι εγώ κουραστικός …”, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Oι δημότες  πρέπει να ενημερωθούν σωστά και υπεύθυνα». Την φράση αυτή, με την οποία δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς, αναφέρει ο κ. Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής (;) της παρατάξεως «ΝΕΑ ΑΡΧΗ», στην αρχή της τελευταίας ανακοινώσεώς του, αναφερόμενος σε θέματα του ΠΑΟΔΑΠ. Και στη συνέχεια (παρα)πληροφορεί λάθος και ανεύθυνα.

Το θέμα είναι ότι όλα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του ζητήματα στα οποία έχει αναφερθεί δεκάδες φορές), μετά και από δικές του καταγγελίες έχουν ελεγχθεί και κριθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Γεγονός για το οποίο έχει ενημερωθεί επισήμως. Το να επιμένει να αναφέρεται σ΄ αυτά, εκτός του ότι αποτελεί κουραστικά εμμονική συμπεριφορά, εκφεύγει και των ορίων της λογικής. Γιατί, πώς είναι δυνατόν επικεφαλής παρατάξεως να κατηγορεί  τα δικά του στελέχη στο ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ, τα οποία και αυτά συνηγόρησαν, με την ψήφο τους, στην λήψη των αποφάσεων τις οποίες συνεχίζει να καταγγέλλει μολονότι όλες κρίθηκαν νομιμότατες και θεμιτές από τα αρμόδια όργανα;

Σύμφωνα με τις σημειώσεις μου, ο κ. Οικονόμου έχει καταγγείλει την Δημοτική Αρχή γενικά, τουλάχιστον 200 φορές μέχρι σήμερα ως «παράνομη». Χρησιμοποιεί την τακτική «πες, πες, στο τέλος όλο και κάτι θα μείνει», αλλά στο τέλος, αυτό που μένει, είναι ο ίδιος εκτεθειμένος. Το μόνο, ίσως, που καταφέρνει, είναι να καθυστερεί τις διαδικασίες εις βάρος όμως της πόλεως, των δημοτών και των εργαζομένων.  Έτυχε να ηγείται (ή μάλλον να αρχηγεύει, διότι άλλο ηγέτης άλλο αρχηγός) μιας παρατάξεως με σοβαρά στελέχη. Που τηρούν μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση , τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στα Νομικά Πρόσωπα. Η διαφορά του με αυτά φαίνεται και είναι χαοτική. Όπως χαοτική είναι η απόσταση των λόγων και των πράξεών του, από αυτό που καλείται χρήσιμη, γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Γι΄ αυτό, έχω αποφασίσει πλέον να μην απαντήσω στο μέλλον στον κ. Οικονόμου, ό,τι και αν γράψει. Όχι από έλλειψη σεβασμού στον θεσμικό του ρόλο, τον οποίο βεβαίως ο ίδιος δεν επιδεικνύει αντιστοίχως. Αλλά πρώτον γιατί φοβούμαι ότι, ακολουθώντας τον, κινδυνεύω να καταλήξω κι εγώ κουραστικός (δεν έχει νόημα να απαντάς συνέχεια στα ίδια πράγματα). Και δεύτερον γιατί μας περιμένει πολλή δουλειά, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΟΔΑΠ: Έχουμε να οργανώσουμε τα 4 πολιτιστικά Φεστιβάλ, τον Δημοτικό Κινηματογράφο, τις αθλητικές δράσεις, τα προγράμματά μας και τα τεχνικά μας έργα. Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος και δεν μπορούμε να τον σπαταλάμε με τις «πομφόλυγες» του καθ΄ ενός.

Σπύρος Παπασπύρος

Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ