Γιάννης Μυλωνάκης: Η αδιαλλαξία του κ. Ζορμπά ζημιώνει την πόλη

Κάθε μέρα που περνά ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων, αποκαλύπτοντας ότι στερείται οποιουδήποτε συγκεκριμένου σχεδίου για τη διοίκηση του Δήμου. Μάλιστα, αρκετές φορές, οι ενέργειές του, αλλά και η συνολική στάση του, εντός κι εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, φέρνουν σε δύσκολη και αμήχανη θέση ακόμη και στενούς του συνεργάτες.

Αναφέρουμε ενδεικτικά τρία πρόσφατα παραδείγματα:

Παράδειγμα 1ο: Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 21/4 ήρθαν ως εισηγήσεις και υπερψηφίστηκαν από την πλειοψηφία παρατάσεις των συμβάσεων στους εργολάβους που έχουν αναλάβει την εκτέλεση των έργων του αθλητικού πάρκου «Στ. Κώτσης» (πρ. στρ. Σπυρούδη) και της οδού Αιγαίου Πελάγους. Παρατάσεις σε έργα που υλοποιούνται εδώ και πολλούς μήνες, έχοντας ήδη υποβάλει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους και, βέβαια, ζημιώνοντας τον Δήμο. Αντιδράσαμε καταψηφίζοντας. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε πρακτική που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών

Παράδειγμα 2ο: Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 21/4, δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας όταν ο κ. Ζορμπάς εισηγήθηκε την παραχώρηση του χώρου της βίλας Ιόλα σε συλλογικότητα της πόλης, για την πραγματοποίηση διήμερης ανοιχτής εκδήλωσης. Την ώρα που αναγκαζόμαστε για δεύτερη συνεχόμενη φορά να γιορτάσουμε το Πάσχα με αυστηρούς περιορισμούς, ο κ. Ζορμπάς, ξεχνώντας την ιδιότητά του ως γιατρού-πνευμονολόγου, αλλά και τις αλλεπάλληλες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του συνωστισμού, «θυμήθηκε» τις… δημοκρατικές ευαισθησίες του. Ευτυχώς, επικράτησε η λογική και εισήγηση καταψηφίστηκε ακόμη και από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, αλλά και αντιδημάρχους του!

Παράδειγμα 3ο: Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τερτίπια, αναλήθειες και μεθοδεύσεις, προσπάθησε να παρουσιάσει στο Σώμα μια εντελώς διαφορετική εικόνα από την πραγματικότητα, προκειμένου να πάρει έγκριση για την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. Τελικώς, και σε αυτή την περίπτωση αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί, να αποσύρει το θέμα και να δεσμευτεί ότι θα το επαναφέρει ολοκληρωμένο και αφού συζητήσει τις όποιες αλλαγές με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας, από την πρώτη στιγμή, έχουν ταχθεί υπέρ μιας συνολικής λύσης που θα αποτελεί προϊόν διαβούλευσης με τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτή μας τη δέσμευση, γιατί μόνο έτσι ο Δήμος θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό οργανόγραμμα, που θα εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις ανάγκες των πολιτών.

Με αφορμή τα συγκεκριμένα γεγονότα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής», Γιάννης Μυλωνάκης , σχολίασε:

«Περίπου δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Ζορμπάς επιμένει να παραγνωρίζει το γεγονός ότι δεν διαθέτει πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και, άρα, είναι υποχρεωμένος να συνεργάζεται με τις λοιπές δημοτικές παρατάξεις προκειμένου να προχωρούν τα θέματα του Δήμου μας. Το αποτέλεσμα είναι να γνωρίζει αλλεπάλληλες πολιτικές ήττες, κάτι που ωστόσο δεν απασχολεί εμάς, αλλά τον ίδιο και τη διοίκησή του. Εκείνο που απασχολεί εμάς, γιατί έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, είναι ότι, με την τακτική που ακολουθεί ο δήμαρχος, καθυστερούν σημαντικές αποφάσεις για την Αγία Παρασκευή. Αποφάσεις που θα μπορούσαν να ληφθούν έγκαιρα, μετά από ουσιαστική και ειλικρινή διάλογο μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων.

Καλούμε τον κ. Ζορμπά να αλλάξει τακτική, να βάλει πάνω από τον προσωπικό εγωισμό του το καλό της πόλης και να  αποφασίσει, επιτέλους, να λειτουργήσει με πνεύμα σύνεσης, σύνθεσης και συνεργασίας».