Αρχική ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ ΣΕΔΑΠ - ΣΕΡΔΑΠ Ανακοίνωση του ΣΕΡΔΑΠ για την καθαριότητα το Πάσχα, τα ΜΑΠ και τις...

Ανακοίνωση του ΣΕΡΔΑΠ για την καθαριότητα το Πάσχα, τα ΜΑΠ και τις οφειλόμενες υπερωρίες

Στην ακόλουθη ανακοίνωση προέβη ο σύλλογος εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ΣΕΡΔΑΠ, έπειτα από όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την κατάσταση που επικράτησε το Πάσχα στην πόλη.

//

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Πάλι είδαμε τις προηγούμενες ημέρες να αναπτύσσεται μια μεγάλη συζήτηση για τα σκουπίδια που τάχα δεν μαζεύτηκαν τις γιορτές του Πάσχα, για «ευθύνες» που θα αναζητηθούν, για «ποινές» που θα αποδοθούν καθώς και για «υποχρεώσεις» εργαζομένων.

Αναφέρθηκαν επίσης όλοι στο γεγονός ότι δεν έχουμε πληρωθεί υπερωρίες και νυχτερινά από μήνες, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που δεν έχουμε πάρει – πάμε για τρίτο χρόνο τώρα-  καθώς και για το χώρο του Αμαξοστασίου και την ακαταλληλότητά του.

Επειδή όμως ακούστηκαν όλα αυτά για εμάς χωρίς εμάς, καλό θα ήταν να είχαμε τουλάχιστον μία φωνή και εμείς.

Έστω…………

Απαντάμε τώρα.

Και τα παίρνουμε με την σειρά.

     Για την εργασία τις ημέρες του Πάσχα παρέλειψαν ΌΛΟΙ να πούνε ότι αργία δεν ήταν μόνο η Κυριακή του Πάσχα αλλά πέντε -5-  αργίες.

     Εμείς εργαστήκαμε τις τέσσερις από τις πέντε, ήταν μάλιστα και αυτό που είχαμε εμείς προτείνει, σαν Δ.Σ. του Συλλόγου, στη Διεύθυνση της Καθαριότητας. Και στην αποκομιδή, και στον οδοκαθαρισμό.

Την ημέρα της Λαμπρής είπαμε να την περάσουμε με την οικογένειά μας.

Αυτό άλλωστε γινόταν τουλάχιστον τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια που θυμόμαστε, και ας λένε το αντίθετο οι πολιτικοί. Εμείς βγαίναμε για δουλειά, όχι αυτοί. Αυτό το πρόγραμμα στάλθηκε και στην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας από τη Μεγάλη Παρασκευή.

Για αυτή την επιλογή μας, σταυρώστε μας.

Ξέχασαν όμως όλοι αυτοί να πούνε γιατί η Πλατεία του Αι Γιάννη ήταν  βρώμικη την Κυριακή.

Μήπως γιατί δεν είχαν την πολιτική τόλμη και σθένος όλοι μαζί (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) να βάλουν τον δάχτυλο «επί των τύπων των ήλων» και να φροντίσουν ώστε να μην έρθουν οι εκατοντάδες που βρέθηκαν εκεί και δημιούργησαν την κατάσταση την Κυριακή?

Γιατί το ΣαββατοΚύριακο που μας πέρασε η πλατεία ήταν καθαρή?

Γιατί η Αστυνομία σταματούσε μέχρι και τις μύγες που περνούσαν για έλεγχο.

Γιατί αυτό δεν έγινε καμία από τις ημέρες των αργιών του Πάσχα?

Μάθαμε ότι μέχρι και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη καλέσατε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γιατί δεν το ζητήσατε νωρίτερα?

Αυτά δεν ακούσαμε να τα πείτε, παρά μόνο «χτυπάγατε το σαμαρι για να ακούει ο γαίδαρος» που λέει και η λαϊκή ρήση.

Αναζητήστε λοιπόν ευθύνες εκεί που πρέπει και όχι στους εργαζόμενους.

Συνεχίζουμε όμως με τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν

     Έχουμε να λάβουμε υπερωρίες και προσαύξηση νυχτερινών από τον Δεκέμβριο του 2020, και για τις υπερωρίες το καταπίνουμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς, για την προσαύξηση της νύχτας όμως είναι μισθός και θα έπρεπε να καταβάλλεται άμεσα. Αυτό το ξέρει και οι Διοίκηση του Δήμου και η Οικονομική Υπηρεσία.

Επιλέγουν να ξεχνούν να το αναφέρουν.

       Για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας δεν έχουμε λάβει ούτε του έτους 2019 και ας ειπώθηκε ότι τα πήραμε, ούτε του 2020 ούτε του 2021. Και πάμε για Ιούνιο.

Και ας είχαμε πει στη Δημοτική Αρχή να μας φέρει κάποια βασικά, που εξ αιτίας και της πανδημίας έπρεπε και θα μπορούσαν να τα προμηθευτούν με απευθείας ανάθεση, αλλά φυσικά δεν εισακουστήκαμε. Σαράντα χιλιάδες ευρώ για την βασική ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων ο Δήμος τα λυπήθηκε, αλλά εκατόν πενήντα χιλιάδες για τα κλαδιά σε ιδιώτες δεν ίδρωσε να τα δώσει.

     Για την παροχή γάλακτος έχουμε να Πάρουμε από τον Νοέμβριο του 2020 και προχωράμε.

     Για το χώρο του Αμαξοστασίου και την ακαταλληλότητά του έχουν γραφτεί πολλά τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια, αλλά εμείς που είμαστε αυτοί που εργαζόμαστε σε αυτόν τον χώρο, και επιτρέψτε μας να έχουμε, τουλάχιστον σαυτό, μια πιο αντικειμενική αντίληψη.

Ο χώρος δεν παρέχει ούτε τα στοιχειώδη που πρέπει, σε κανέναν που εργάζεται εκεί.

Ανύπαρκτα αποδυτήρια και χώροι, από 1 τουαλέτα ανδρών και γυναικών για 150 και εργαζομένους, ογκώδη και σκουπίδια που συσσωρεύονται μέχρι να φορτωθούν σε αυτοκίνητα, δυσωδία παντού, ανύπαρκτες άδειες για τους χώρους, τακτικότατη περιφορά διαφόρων Υπηρεσιών για καταγραφή παραβάσεων, αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τα οποία τα γνωρίζουν διαχρονικά όλες οι διοικήσεις του Δήμου.

Κατά τα άλλα, ενόψει όλων των παραπάνω, εμείς οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα και στις άλλες παραγωγικές Υπηρεσίες του Δήμου είμαστε υπαίτιοι για τα όλα δεινά του.

Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας, και την, έστω και μερική, κατανόηση των προβλημάτων που παραβλέπουμε για να είναι – και είναι- η Πόλη μας καθαρή.

Τελευταία, στέλνουμε για μία ακόμα φορά πρόσκληση σε όποιον Δημότη ή Μ.Μ.Ε θελήσει, να έρθει στω χώρο του Αμαξοστασίου να δει ιδίοις όμμασι τα παραπάνω.

Μετά τιμής,

Για λογαριασμό όλων των Μελών μας

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ρ.Δ.Α.Π.