Με παρέμβαση Θεοδωρικάκου προς χαρακτηρισμό ως “εμβληματική” η ανάπλαση του Υμηττού

Ότι, ένα σπουδαίο έργο πνοής – η αναβάθμιση και αξιοποίηση του Υμηττού – έχει δρομολογηθεί για να γίνει πραγματικότητα, τονίζει ο τ. Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέχεια σχετικής με το θέμα συνάντησής του, με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα.

«Επί πολλούς μήνες είχα και συνεχίζω να έχω στενή και δημιουργική συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), με όλους τους δημάρχους της περιοχής και με όλους τους εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων.

Όπως είχα δεσμευθεί και αυτή τη δέσμευση τηρεί πλήρως ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, το έργο αυτό, εντάσσεται στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Έχω προτείνει να χαρακτηριστεί ως εμβληματικό, ώστε οι δήμοι της περιοχής να έχουν πρόσθετες δυνατότητες για ακόμη περισσότερα έργα και παρεμβάσεις μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.

Προχωράμε μπροστά. Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πραγματικότητα. Οι πολίτες αποκτούν δυνατότητα για καλύτερες συνθήκες στη ζωή τους, με περισσότερο πράσινο και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οι πολίτες των δήμων Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Ελληνικού- Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Παιανίας, Κορωπίου, Αγίας Παρασκευής, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Παπάγου-Χολαργού, αλλά και όλοι οι πολίτες του λεκανοπεδίου της Αττικής, θα απολαμβάνουν τις ομορφιές του Υμηττού με μεγαλύτερη ασφάλεια, άνεση και ελευθερία.

Με την ευκαιρία, θέλω να συγχαρώ, τις εθελοντικές οργανώσεις πυροπροστασίας του Υμηττού αλλά και την πυροσβεστική υπηρεσία, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες, έσωσαν για άλλη μια φορά το δάσος, από την φωτιά».

Επισημαίνεται ότι, ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν ο πρώτος Υπουργός που επισκέφτηκε τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού, προκειμένου να συζητήσει το πρόγραμμα 10 δράσεων για την προστασία και ανάπτυξη του Υμηττού, το οποίο θα χρηματοδοτήσει εξ’ ολοκλήρου το Υπουργείο Εσωτερικών μέσα από το «Αντώνης Τρίτσης», τον Δεκέμβριο του 2020.