Αρχική EDITORIAL Αλέξανδρος Μουστόγιαννης – Ανεβαίνει σταθερά και είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει το 2023...

Αλέξανδρος Μουστόγιαννης – Ανεβαίνει σταθερά και είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει το 2023 στις δημοτικές εκλογές

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ένας από τους παλαιότερους εκλεγμένους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή μια γενιά μπροστά», ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του (μόλις 36 ετών) εκλέγεται συνεχώς από το 2010.

Όντας Αρχηγός παράταξης της Αντιπολίτευσης έχει σταθερή παρουσία εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου. Μια παρουσία με σοβαρές προτάσεις και ιδέες προς όφελος των πολιτών, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στην Διοίκηση του Δήμου χωρίς ακρότητες, ενώ ξεχωρίζει και για τον πολιτικό του πολιτισμό.

Ας δούμε ποιος είναι ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης και την όλη πορεία του μέχρι σήμερα.

Αρχικά, η οικογένεια του είναι γέννημα θρέμμα της Αγίας Παρασκευής και πατέρας του υπήρξε ο επί σειρά ετών επιτυχημένος επιχειρηματίας στην πόλη μας, αείμνηστος Γιάννης Μουστόγιαννης, ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Επαγγελματικά ο κ. Μουστόγιαννης από το 2015 είναι ιδιοκτήτης εταιρείας με αντικείμενο την διαφήμιση, το μάρκετινγκ και την οργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων. Έχει εργαστεί παλαιότερα ως σύμβουλος του τότε Υπουργού Εργασίας κ. Πάνου Παναγιωτοπούλου καθώς και στο Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά.

Στον πολιτικό στίβο εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 2010 και αναλαμβάνει την Προεδρία του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ).

Το 2013 ιδρύει τον δημοτικό συνδυασμό «Αγία Παρασκευή μια γενιά μπροστά» και εκλέγεται ξανά Δημοτικός Σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Στις εκλογές του 2019 είναι υποψήφιος Δήμαρχος, λαμβάνει ποσοστό 6.24% (1600 ψήφους) και εισέρχεται για ακόμη μια φορά στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Το 2019 γίνεται μέλος της Επιτροπής Οργάνωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ. 

Η πορεία του στα κοινά της πόλης θεωρείται ανοδική. Ήδη δυο χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογικές αναμετρήσεις του 2023 έχει ανακοινώσει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Οι πιθανότητες να πρωταγωνιστήσει είναι πολλές, αφού έχει μεγάλη αποδοχή στη νεολαία, την οποία εκφράζει απόλυτα, καθώς και στις υπόλοιπες ηλικίες.

Πολιτικά έχει το προνόμιο να είναι τακτικός συνομιλητής με τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο διατηρούν στενές προσωπικές σχέσεις.

Δίπλα του διαχρονικά βρίσκονται και τον στηρίζουν η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο π. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης καθώς και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον οποίον τον συνδέει στενή φιλία.

Στην διεύρυνση της παράταξής του που έχει συντελεστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταχθεί ο εξαίρετος ιατρός Χειρούργος Μαστού κ. Αντώνης Χαρλαύτης και ο πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Παναγιώτης Λούμπας.

Όλα τα παραπάνω, συν η καθημερινή παρουσία του κ. Αλέξανδρου Μουστόγιαννη στα κοινά της πόλης, καθώς και το ότι οι πολίτες τον χαρακτηρίζουν ως έναν ενεργό και ευγενή αιρετό, τον εντάσσουν σε εκείνους τους αυτοδιοικητικούς που θα πρωταγωνιστήσουν στην πόλη μας στις επόμενες δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023.