Πάνω από 400 μαθητές/τριες καθάρισαν χθες τον Αθλητικό Κέντρο-χώρο στα Πευκάκια για την “Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος”

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος το Σάββατο και ο Σύλλογος Πευκακίων Αγ. Παρασκευής “Η Αναγέννησις”, το 7ο Δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής και η ομάδα We 4 All συνδιοργάνωσαν χθες Παρασκευή μια δράση στο Αθλητικό Κέντρο Πευκακίων που όμοια της δεν έχει ξαναγίνει.

Πάνω από 400 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων μαζί με τους δασκάλους και τις δασκάλες τους, αφού επισκέφτηκαν συντεταγμένα τον χώρο του Αθλητικού Κέντρου, ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή τους κ. Γιάννη Λογοθέτη και τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χρήστο Λαμπρινάκη για τον χώρο αυτό, πως δημιουργήθηκε, τι περιλαμβάνει από φυτά και ζώα καθώς και τις προσπάθειες του τοπικού Συλλόγου να το καθαρίσει και να το διαμορφώσει σε χώρο αναψυχής.

Στη συνέχεια μοιράστηκαν στα παιδιά σακούλες απορριμμάτων και αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, μαζέψαμε πάνω από 20 μεγάλες σακούλες με κουκουνάρια που είχαν απομείνει από τα κλαδιά της “Μήδειας”, συνδυάζοντας το παιχνίδι με την προσφορά των μικρών μαθητών στο περιβάλλον.

Η ομάδα των We 4 All με μουσική και χορό διασκέδασαν τους μικρούς επισκέπτες οι οποίοι στη συνέχεια απλώθηκαν στον χώρο, εξερευνώντας τον, παίζοντας μπάλα, μπάσκετ και κάνοντας πικνίκ. Θα θέλαμε σαν Σύλλογος να ευχαριστήσουμε θερμά, όλους τους μαθητές, τους δασκάλους και τις δασκάλες τους, τις σχολικές τροχονόμους, τον κ. Γιάννη Λογοθέτη, τον Φιλώτα, την Ιωάννα και τη Χριστίνα των We 4 All που διασκέδασαν τους μαθητές.

Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας η οποία απομάκρυνε και τα τελευταία ξύλα που είχαν απομείνει, καθώς και το πλήρωμα του απορριματοφόρου και τον συντοπίτη μας κ. Γιάννη Βιδάλη που ήρθαν άμεσα και απομάκρυναν τις σακούλες με τα κουκουνάρια που μαζέψαμε.