Το δημοτικό πάρκινγκ μεταφέρθηκε στην πλατεία;

Γράφει η Λένα Μαρκή

Κυριακή πρωί και η κεντρική πλατεία της πόλης έχει λάβει έναν άλλο χαρακτήρα. Αυτόν του ελεύθερου χώρου στάθμευσης.

Η εικόνα που παρουσιάζει είναι αποκαρδιωτική. Ένας χώρος που έπρεπε να παίζουν παιδιά και να κάνουν την βόλτα τους οι ενήλικες, είναι γεμάτος σταθμευμένα αυτοκίνητα!

Η εικόνα αυτή δεν είναι κάτι καινούργιο και όπως δείχνουν τα γεγονότα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει παρά τις όποιες υποσχέσεις έχουν δοθεί. Παρόλο που εδώ και χρόνια έχει τοποθετηθεί μπάρα που κλειδώνει για να αποτρέπει την είσοδο των οχημάτων, μάλλον έχει διακοσμητικό χαρακτήρα. Κλειδί της μπάρας διαθέτει ο Δήμος και η Εκκλησία. Κάποιος από τους δύο δεν τηρεί τους κανόνες και σύμφωνα με όσα έχουν κατά καιρούς ειπωθεί στο δημοτικό συμβούλιο, η Εκκλησία είναι εκείνη που αφήνει ανοιχτή την είσοδο για τα οχήματα. Ο Δήμος όμως  έχει υποχρέωση να επιβάλει την τάξη και να αποδώσει ευθύνες. Όχι μόνο για θέμα «αισθητικής», αλλά κυρίως για την ασφάλεια των πεζών που κυκλοφορούν πάνω στην πλατεία. Αν ο υπεύθυνος της Εκκλησίας που κρατά το κλειδί της μπάρας δεν αντιλαμβάνεται το ρόλο της, τότε θα πρέπει να του το αφαιρέσουν πάραυτα.

Αν δεν παρθούν μέτρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, μιας και το δημοτικό πάρκινγκ που έδινε μια κάποια λύση στη στάθμευση δεν υπάρχει πια μετά την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου. Όλοι αυτοί που σταθμεύουν παρανόμως πάνω στην πλατεία δεν είναι απαραίτητα επισκέπτες της εκκλησίας, αλλά και των γύρω καταστημάτων.

Όπως και να έχει η κατάσταση δεν μπορεί να είναι επιτρεπτή, ούτε να διαιωνίζεται.

Επιτέλους η πλατεία πρέπει να αποδοθεί στους πολίτες και όχι στα οχήματα.