Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην πρώτη μέρα του Φεστιβάλ Νεολαίας (VD)

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου ξεκίνησε σήμερα το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας, ένας θεσμός που δημιουργήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Νεολαίας κ. Νίκο Ζόμπολα και τη στήριξη της δημοτικής Αρχής.

Η πλατεία του Αη-Γιάννη γέμισε με κόσμο κάθε ηλικίας που ενημερώθηκαν στα διάφορα περίπτερα που είχαν στηθεί από το πρωί και διασκέδασαν με μουσική και τραγούδια. Η βραδιά περιελάμβανε χορό Latin από τη σχολή χορού Dance action και έκλεισε με την μουσική παράσταση «Η αγάπη ενώνει» με την Άννα Κατσούλη (για το πρόγραμμα της Κυριακής 4/7/2021 πατήστε ΕΔΩ).

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Ζόμπολας τόνισε πως “Είναι μια γιορτή για τους νέους μας, για τους βραβευθέντες, για τους μη βραβευθέντες, γι’ αυτούς που είναι κοντά μας, γι’ αυτούς που δεν είναι κοντά μας, για όλους τους νέους.

Θα ήθελα να πω γι’ αυτό το Φεστιβάλ είναι από τα ελάχιστα, να μην πω το μοναδικό φεστιβάλ σε δήμο που γίνεται Φεστιβάλ Νεολαίας. Θεωρούμε ότι η νεολαία δεν είναι ντεμοντέ. Η νεολαία και οι νέοι μας είναι πάντα στη μόδα. Νομίζω ότι τον τελευταίο καιρό είναι και στην επικαιρότητα. Θεωρώ ότι είμαστε λίγο άδικοι με τους νέους τον τελευταίο καιρό, είτε αποσπασματικά, είτε ομαδικά τους έχουμε βάλει λίγο στην άκρη. Πρέπει να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με τους νέους μας. Θεωρώ ότι είναι μια ευπαθής κοινωνική ομάδα πλέον, έχουν πολλές αντιξοότητες, έχουν πολλές δυσκολίες και έχουν μεγάλο ποσοστό πλέον ψυχολογικών προβλημάτων, 20-25 χρονών, ακόμα και σε νεαρότερες ηλικίες.

Θα ήθελα να πω ευχαριστώ στον κατ’ εξοχήν φορέα του Υπουργείου Παιδείας που ασχολείται με τους νέους το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, και τον κ. Δέρβο, που κάνει και χορηγία τις Ευρωπαϊκές Κάρτες Νέων στους βραβευθέντες. Να ευχαριστήσω το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών που μας στήριξε, την ΚΕΔΕ που είναι ο επίσημος φορέας των δήμων και βέβαια ένα που θεωρώ στολίδι του δήμου μας, τον «Δημόκριτο», ο οποίος δεν έχει φτάσει στο ευρύ κοινό η δουλειά που κάνει υπό την εποπτεία της Γ.Γ. Καινοτομίας, να μαθαίνουμε για τον «Δημόκριτο» που είναι ένας φορέας παιδαγωγικός, επιστημονικός, πολύπλευρος“. 

Πέραν των πολιτών παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού και του αθλητικού κόσμου και της Εκκλησίας.

Μεγάλο μέρος της εκδήλωσης αφιερώθηκε στις βραβεύσεις νέων που ξεχώρισαν το προηγούμενο διάστημα.

Αναλυτικά βράβευσαν και βραβεύτηκαν:

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Γιάννης Αργυρός βράβευσε την Αργυρώ Ναλμπάνη για τη διάκρισή της στην Οικονομική Ολυμπιάδα, τους Προσκόπους Αγίας Παρασκευής και την ομάδα Έκθεσης Φωτογραφίας του Ε.Κ. Αγίας Παρασκευής.

Ο πάτερ Διονύσιος Κατερίνας, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής βράβευσε τον Νίκο Χοντζέα για την διάκρισή του στον πανελλήνιο οικονομικό διαγωνισμό «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και την Δήμητρα Παπαδοπούλου για τις πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις της στην Τοξοβολία (ΑΧΑΙΟΙ).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος βράβευσε την θεατρική μαθητική ομάδα «οι καραντινιέριδες» και τον Δημήτρη Κατσιμπάρδη για τη δραστηριότητά του ως σκιτσογράφος σε ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλης Σάρκουλας βράβευσε εκπροσώπους της αντισφαίρισης. Συγκεκριμένα την Σαπφώ Σακελλαρίδη πρωταθλήτρια Ελλάδος και τον Νίκο Σερκεδάκη επί σειρά ετών πρωταθλητή Ελλάδος και μέλος της Εθνικής ομάδας Ανδρών Davis Cup.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθηση κ. Κώστας Δέρβος έδωσε το βραβείο στην ομάδα Κολύμβησης Special Olympics Αγίας Παρασκευής για τις διακρίσεις της.

Ο αντιπρόεδρος του Eπαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Νίκος Κουγιουμτζής βράβευσε τον Δημήτρη Σελεβεντά για την πανευρωπαϊκή διάκριση με την Ομάδα Μπιλιάρδου KORALLI.

Ο πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Θεόδωρος Μπουρλιάσκος βράβευσε τους πρωταθλητές Ευρώπης Γιάννη Κολοβό και Δανάη Ξυλά και τον πρωταθλητή Ελλάδος Μιχάλη Λυρώνη-Μπουντο του Α.Σ. TAEKWONDO  Αγίας Παρασκευής.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» κ. Γιώργος Νούνεσης έδωσε το βραβείο στον Πυθαγόρα Καραμπιπέρη SciO που κατέκτησε την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας

Ο κ. Στάθης Σταθόπουλος, πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου βράβευσε την Περιβαλλοντική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής για την πολύπλευρη δράση της.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος βράβευσε την Άννα Αντωνοπούλου για το χρυσό μετάλλιο στους παγκόσμιους SPECIAL OLYMPICS 2019.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Ζόμπολας έδωσε το βραβείο στην Λυδία Βασιλειάδου για τις διακρίσεις της σε μαθητικούς διαγωνισμούς και στον «Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου».

Ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Κώστας Γουργούλης βράβευσε την ομάδα του ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος FUTSAL Β΄ εθνικής.

Ο Διευθυντής του 7ου δημοτικού σχολείου και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Λογοθέτης βράβευσε την αθλήτρια του Ομίλου Αντισφαίρισης, Χρύσα Δημητροπούλου.

Και τέλος την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΑΟ Αγίας Παρασκευής βράβευσε ο Αντιδήμαρχος και διοργανωτής του Φεστιβάλ κ. Νίκος Ζόμπολας.