ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Η πεζογέφυρα στην οδό Ευαγγελιστρίας απόψε παίρνει μορφή (VD)

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και παρατάσεις μηνών επιτέλους η κατασκευή της πεζογέφυρας που θα συνδέει την οδό Ευαγγελιστρίας με την Πλατεία Πέτρουλα βρίσκεται στο ουσιαστικότερο σημείο της υλοποίησης. Όπως ήδη είχε ανακοινωθεί από την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Λ. Μεσογείων διεκόπη πλήρως από τις 8 το βράδυ με στόχο την μεταφορά των μεγάλων τμημάτων της γέφυρας και την τοποθέτησή τους κάθετα στη Λεωφόρο, ώστε η πεζογέφυρα να πάρει μορφή.

Σταδιακά άρχισαν να καταφθάνουν τα μεγάλα οχήματα και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής στάθηκαν να παρακολουθήσουν.

Στο σημείο είναι παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Βασίλης Σάρκουλας. Όλοι είναι ευδιάθετοι, γιατί πρόκειται για ένα έργο που περίμενε η πόλη για χρόνια και επιτέλους θα πάψει να θρηνεί ανθρώπινες ζωές που χάνονται στην άσφαλτο. Είναι η δεύτερη πεζογέφυρα που δημιουργείται επί της Λ. Μεσογείων, με την πρώτη στον Σταυρό να έχει ολοκληρωθεί στην πρώτη θητεία του Βασίλη Ζορμπά.

Σύντομα κατέφθασαν ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης μαζί με τον  Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, κ. Γιάννη Σελίμη.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς, παρουσία των κ.κ. Πατούλη και Γιαννακόπουλου είπε ότι «Η Αγία Παρασκευή με Περιφερειάρχη το Γιώργο Πατούλη, Αντιπεριφερειάρχη το Βασίλη το Γιαννακόπουλο και Δήμαρχο εμένα το Βασίλη Ζορμπά θα αλλάξει τα επόμενα 2,5 χρόνια και τα επόμενα 5, γιατί θα ξανά είμαστε εδώ. Βέβαια μαζί μας είναι και ο Γιάννης Σελίμης, Αγιοπαρασκευιώτης ο Ε.Γ. ο οποίος πραγματικά ενδιαφέρεται για την πόλη μας και τον αγαπάμε πολύ, πάνω από όλα είναι φίλος, ο κ. Κατσιγιάννης από την Περιφέρεια και αυτός θα βοηθήσει την πόλη μας.

Τη γέφυρα αυτή την είχαμε ζητήσει μαζί με τη γέφυρα Γελαδάκη το 2012,τα σχέδια τα ετοιμάσανε και το 2014, 15 ακριβώς Σεπτεμβρίου που είχε αναλάβει ο τέως δήμαρχος τα φέρανε και ρώτησαν αν τη θέλουμε. Προφανώς τη θέλουμε τη γέφυρα, απλά εγώ είχα ζητήσει να γίνει λίγο πιο πάνω που είναι το Κέντρο Υγείας, αλλά δεν γινόταν να τοποθετηθεί γιατί δεν μπορούσαν να ακουμπήσουν τα «πόδια» και τη φέρανε σε αυτό το σημείο. Βέβαια η σημαντικότερη γέφυρα στην Αγία Παρασκευή θα ήτανε στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, γιατί εκεί έχουν γίνει τα χειρότερα ατυχήματα. Αλλά δυστυχώς λόγω του ότι είναι η εκκλησία, ένας ιστορικός ναός, δεν μπορεί να κλειστεί. Εμείς έχουμε πει στον Περιφερειάρχη για την υπογειοποίηση της Μεσογείων, ένα μεγάλο έργο θα το δούμε στο μέλλον».

Ο κ. Πατούλης τόνισε πως «Η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορούσε να μην είναι σε ένα δρόμο που περνάει κατά μήκος της Αγίας Παρασκευής, υψηλής εντάσεως και υψηλής επικινδυνότητας για τον πεζό. Δημιουργούμε την ασφάλεια του πεζού μέσα από αυτή την πεζογέφυρα σύγχρονη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, υψηλής ποιότητας, όπου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής είναι η τρίτη που τοποθετείται τον τελευταίο χρόνο. Η μία ήταν στον Άλιμο, η δεύτερη στο παλαιό Φάληρο και εδώ στην Αγία Παρασκευή. Θα φτιάξουμε άλλες δύο πεζογέφυρες στο Χαϊδάρι στο Παλατάκι και μια στην Πανόρμου, όπου γίνεται μέσα από χρηματοδότηση της Περιφέρειας και του ΥΠΕΧΩΔΕ. Θέλω να πω ότι συνεχίζουμε, έχουμε ακόμα να φροντίσουμε και σε άλλα σημεία την ασφάλεια των πολιτών και νομίζω ότι η σημερινή τρίτη γέφυρα αποδεικνύει και αυτά που έχουμε πει ότι πιάνουν τόπο και πολύ περισσότερο πιάνουν τόπο οι πολίτες που ψηφίζουν αυτούς που μπορούν να υλοποιήσουν το πολιτικό τους όραμα».

Να σημειώσουμε ότι η κατασκευή της πεζογέφυρας συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020».

Όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος κ. Σάρκουλας, οι εργασίες ξεκίνησαν από την άνοδο της Λεωφόρου με την τοποθέτηση του πρώτου γεφυρώματος.