Δράσεις ενημέρωσης και κινητοποίησης για την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών από την Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: «Ο εμβολιασμός είναι το ισχυρότερο όπλο για την αναχαίτιση της πανδημίας»

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και με στόχο να ενισχυθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών, έχουν ξεκινήσει δράσεις ενημέρωσης και κινητοποίησης των αρμόδιων στελεχών των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας συγκεκριμένων Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής καθώς και Δήμων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τα στελέχη της Περιφέρειας και των Δήμων της Ανατολικής Αττικής. Αντίστοιχες συναντήσεις προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής οι οποίες παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εξέλιξη του προγράμματος πρόληψης που εφαρμόζεται σύμφωνα με τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα. Ιδιαίτερη έμφαση, κατά τη συνάντηση, δόθηκε στο χαμηλό ακόμη ποσοστό (34%) εμβολιασμένων πολιτών στην Ανατολική Αττική.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας κ. Κώστας Ευαγγελόπουλος, τα στελέχη Δημόσιας Υγείας των Δήμων της Ανατολικής Αττικής και από το Γραφείο Περιφερειάρχη ο συντονιστής του προγράμματος Υγιών Πόλεων Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.

Με προτροπή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη,  συμφωνήθηκε από όλους του συμμετέχοντες η κινητοποίηση με βάση συγκεκριμένες δράσεις, των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας τόσο της Π. Ε. Ανατολικής Αττικής, όσο και των Δήμων, ώστε με άμεσες ενέργειες να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν οι πολίτες για να εμβολιαστούν, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων και να χτιστεί το τείχος ανοσίας που είναι απαραίτητο για την αναχαίτιση του νέου επερχόμενου κύματος της πανδημίας.

Καταλυτικά ο Περιφερειάρχης Αττικής στο ερώτημα που προτάσσεται «Γιατί να εμβολιαστώ;» σημείωσε χαρακτηριστικά «Η επιστήμη έχει προσφέρει άμεσα και αποτελεσματικά όπλα για την αναχαίτιση της πανδημίας. Είναι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί και μας επιτρέπουν να χαρούμε και πάλι την αγκαλιά αγαπημένων μας προσώπων, να ξαναδεχθούμε φίλους στα σπίτια μας, να απολαύσουμε ξανά τις διακοπές μας, να ξαναβρούμε τη χαμένη μας κοινωνική καθημερινότητα χωρίς τον κίνδυνο της διασωλήνωσης και της κατάληξης. Δείχνουμε εμπιστοσύνη στην επιστήμη και εμβολιαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την προστασία τη δική μας και του κοινωνικού συνόλου. Ο εμβολιασμός είναι πράξη ευθύνης και οφείλουμε όλοι να ευχαριστήσουμε τον επιστημονικό κόσμο που κατάφερε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να δώσει το εμβόλιο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας. Ας επιλέξουμε την ζωή. Ας επιλέξουμε να εμβολιαστούμε».