Πώς μπορείτε να πάρετε κλειδάριθμο Taxisnet χωρίς να πάτε στην εφορία

Οι φορολογούμενοι, πλέον έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στο Τaxis χωρίς να χρειάζεται η φυσική τους παρουσία στην Εφορία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν με το kleidarithmos.gov.gr και να λάβουν ηλεκτρονικά τη χορήγηση κλειδαρίθμου, κατόπιν πιστοποίησης ότι είναι κάτοχοι του αριθμού κινητού τηλεφώνου, που θα δηλώνουν, από την τράπεζα ή τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας τους.

Η υπηρεσία αυτή αφορά την αρχική εγγραφή των πολιτών στο Taxisnet, δηλαδή τη λήψη κλειδαρίθμου για πρώτη φορά.

Πώς μπορείτε να πάρετε τους κωδικούς:

1. Συμπληρώνετε υποχρεωτικά τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*). Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε τον κλειδάριθμο ηλεκτρονικά, θα πρέπει να συμπληρώσετε υποχρεωτικά και τα πεδία που σημειώνονται με (**).

2. Αποκτάτε username και password. Username: Πρέπει να αποτελείται από 3-20 λατινικούς χαρακτήρες ή νούμερα. Πατώντας το πεδίο, συμπληρώνεται αυτόματα με μια προτεινόμενη τιμή. Κωδικός (password): Πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες και να περιέχει τουλάχιστον 1 αριθμητικό χαρακτήρα, 1 κεφαλαίο αλφαβητικό χαρακτήρα, 1 πεζό αλφαβητικό χαρακτήρα και 1 ειδικό χαρακτήρα.

3. Επιβεβαιώνετε e-mail και κινητό τηλέφωνο. Στο πεδίο e-mail συμπληρώνετε το προσωπικό σας email, το πεδίο Χαρακτήρες εικόνας και μετά πατάτε “Επιβεβαίωση e-mail”. Στο e-mail που θα λάβετε θα βρείτε τον κωδικό επιβεβαίωσης e-mail. Τα πεδία τηλεφώνου δέχονται ψηφία χωρίς κενά και παύλες. Επιπλέον, για διεθνείς αριθμούς γίνεται δεκτό το σύμβολο + στην αρχή του αριθμού.

4. Tι πρέπει να συμπληρώσετε για να λάβετε τον κλειδάριθμο ηλεκτρονικά: Για την ηλεκτρονική αποστολή κλειδαρίθμου θα πρέπει να συμπληρωθούν τα πεδία τύπος και αριθμός ταυτότητας, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού, κινητό τηλέφωνο και πάροχος κινητού.

5. Yποβολή: Πατώντας “Υποβολή”, οι τιμές που συμπληρώσατε στα πεδία θα ελεγχθούν ως προς την εγκυρότητά τους. Σε περίπτωση μη ορθής συμπλήρωσης, θα εμφανιστεί κατάλληλο μήνυμα λάθους δίπλα στο αντίστοιχο πεδίο. Σε περίπτωση επιτυχημένης εισαγωγής, η αίτηση εγγραφής σας θα καταχωριστεί.

6. Πώς λαμβάνετε τον κλειδάριθμο ηλεκτρονικά: Εφόσον επιβεβαιωθεί η ταυτότητά σας και ο ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού σας και πιστοποιηθεί ότι είστε κάτοχος του κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει, θα λάβετε τον κλειδάριθμό σας σε δύο τμήματα:

– Το πρώτο τμήμα ψηφίων (συμπεριλαμβάνονται οι παύλες) θα σας αποσταλεί στο επιβεβαιωμένο e-mail σας.

– Το δεύτερο τμήμα, πέντε (5) ψηφίων, θα σας αποσταλεί στο κινητό που δηλώσατε.

Τέλος, συμπληρώνετε το σύνολο των ψηφίων που λάβατε στο e-mail και το κινητό σας τηλέφωνο με την παραπάνω σειρά (πρώτο μέρος από το e-mail, δεύτερο μέρος από το κινητό) χωρίς κενό μεταξύ τους και έχετε διαθέσιμο τον κλειδάριθμό σας.

Πηγή: dikaiologitika.gr