24ωρη απεργία την Πέμπτη 29/7 στα ΚΕΠ

Απεργία για την Πέμπτη 29/7 προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματειών Εργαζομένων στα ΚΕΠ με απόφαση του έκτακτου Συνεδρίου των αντιπροσώπων των Σωματείων-μελών.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τα ακόλουθα προβλήματα που πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ και για τα οποία έχουν ευθύνη το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και οι Δήμοι της χώρας: 1.Τραγικές ελλείψεις προσωπικού για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών. 2.Προσθήκηπολλαπλών διαδικασιών που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19. 3.Αθρόα προσθήκη άλλων νέων διαδικασιών, που διενεργούνται αποκλειστικά μέσω των ΚΕΠ για τους ψηφιακά αναλφάβητους.4.Προσέλευση πολιτών χωρίς ραντεβού με αποτελέσματα τον συνωστισμό τους έξω από τα ΚΕΠ, τις διενέξεις για σειρά προτεραιότητας, τις προστριβές για ζητήματα που δεν είναι στην αρμοδιότητα ή την ευθύνη των ΚΕΠ και την έλλειψη χρόνου για διεκπεραίωση υποθέσεων που δεν ολοκληρώνονται άμεσα. 5.Απροθυμίακαι αδιαφορία των Δήμων στο να παρέχουν συνθήκες ασφαλείας για τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν περιστατικά με προσβολές, απειλές και βίαιες συμπεριφορές πολιτών που ολοένα αυξάνονται θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα ή και την ίδια τους τη ζωή».

Και καταλήξει πως «ζητάμε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: 1.Άμεση ενίσχυση των ΚΕΠ μετουλάχιστον1000 άτομα έκτακτο προσωπικό, μέχρι να συσταθούν και να πληρωθούν αντίστοιχες θέσεις μόνιμου προσωπικού. 2.Άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια του προσωπικού των ΚΕΠ. ΚΑΛΟΥΜΕ Όλους τους συναδέλφους στα ΚΕΠ να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή μας κινητοποίηση, διεκδικώντας απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών με αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε».