Γιώργος Οικονόμου -παίρνει θέση για την στάση του προέδρου στον ΠΑΟΔΑΠ

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” . Τα όσα αναγράφονται, οι θέσεις, οι απόψεις, στην ανακοίνωση για τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ εκφράζουν καθαρά και μόνο τον συγγραφέα ή τους συγγραφείς της και δεν υιοθετούνται απαραίτητα από το aparaskevi-images.gr.

//

Είχαμε αναφερθεί πρόσφατα σε πολλά περιστατικά της δημοτικής αρχής, τα οποία δεν μπορεί να είναι τυχαία αλλά,  δείχνουν το ήθος, την αλαζονεία και την νοοτροπία των διοικούντων.

«…Η δημοκρατία είναι ανεκτική στην διαφορετική  άποψη, όχι όμως σε ακραίες συμπεριφορές εκφοβισμού, διαπόμπευσης και άσκησης βίας.

Μία σειρά περιστατικών με φορείς, προέδρους συλλόγων και αθλητικών σωματείων, με τις γνωστές λεκτικές εκτροπές και χαρακτηρισμούς του δημάρχου, επιβεβαιώνουν την σκληρή πραγματικότητα, ότι υπάρχει έλλειμα επικοινωνίας, συνεννόησης και σεβασμού στην κριτική και στην διαφορετική άποψη.

Και το χειρότερο είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται όλη αυτή η διαφωνία και απέχθεια, με εκφοβισμό, λεκτική βία, ψεύδη και επιθετική συμπεριφορά. Είναι ο ορισμός του « πολιτικού bullying». Θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε;…»

Τώρα την σκυτάλη από τον Δήμαρχο παρέλαβε ο εκλεκτός του, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ. Διαβάσαμε στην ανακοίνωση του ΣΕΔΑΠ: λεκτική βία, κραυγές, εκφοβισμό και σωματική απώθηση σε εργαζόμενη!!! Είχαμε προειδοποιήσει τους πάντες και κυρίως την δημοτική αρχή για την νοοτροπία, τους σχεδιασμούς και την συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ και διαφωνήσαμε για πολλούς λόγους με την επιλογή του στη θέση αυτή. Αλλά αναρωτιόμαστε ποιος να τον συνετίσει και ποιος να τον αποπέμψει; Ο Δήμαρχος που κάνει τα ίδια και χειρότερα; Ο ένας αντιγράφει τον άλλον σε πολιτικό (και όχι μόνο) «τσαμπουκά».

Όμως το κόστος για την πόλη δεν είναι μόνο πολιτικό. Είναι έντονα κοινωνικό και ηθικό. Τα συνεχή περιστατικά εκτροπών και τα φαινόμενα παρακμής που βιώνουμε ακουμπούν την ίδια την λειτουργία των θεσμικών οργάνων. Όλη αυτή η απεχθής εικόνα αποθαρρύνει τους ενεργούς πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους από την ενασχόληση με τα κοινά. Πολιτικές “κομπλεξικές καρικατούρες” με αντιδημοκρατική και αποκλίνουσα συμπεριφορά δεν μπορούν να εκπροσωπούν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό της πόλης.

Και φυσικά είναι μεγάλες και οι ευθύνες όσων ανέχονται και συγκαλύπτουν τέτοιες συμπεριφορές. Για το συγκεκριμένο περιστατικό θα υπάρξουν συνέπειες;

Καλούμε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση, γιατί θα προκληθεί συζήτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ενθαρρύνουμε τους εργαζόμενους να μην ανέχονται και να καταγγέλλουν δημόσια τέτοιες συμπεριφορές. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν.

Τέλος, με αφορμή το περιστατικό, απευθυνόμενοι στην διοίκηση και τα στελέχη του ΠΑΟΔΑΠ, τους προτρέπουμε αντί να αναζητούν εργαζόμενους σε παρακείμενες καφετέριες για να αφήσουν κλειδιά και αντικλείδια των αθλητικών υποδομών!!!, να εμπιστευτούν τους υπεύθυνους των αθλητικών σωματείων, στα οποία άλλωστε με όρους, προϋποθέσεις και ευθύνες παραχωρείται η χρήση τους.