Παπάγος – Χολαργός: Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής – Σε ετοιμότητα ο Δήμος

Έκτακτη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Παπάγου – Χολαργού, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6/8/21 από το Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο, λόγω της κατάστασης συναγερμού στην οποία βρίσκεται η Αττική (κατηγορία κινδύνου 5).

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι αντιδήμαρχοι: Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Χολαργού Χρήστος Πετράκης, Περιβάλλοντος και Καθαρότητας Παπάγου, Μιχάλης Υφαντής, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Ειρήνη Βεντουζά-Παπανικολάου και Τεχνικών Έργων, Ποιότητας Ζωής και Παιδείας Μιχάλης Τράκας. Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού Μαρία Δημάκου και Κατερίνα Γκούμα. O προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Θεοχάρης, ο Διευθυντής Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Αυγουστάκης, ο επικεφαλής της Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ) Στέλιος Φούρναρης και ο αναπληρωτής επικεφαλής Μήνος Παγώνης.

📍 O μηχανισμός του Δήμου μας είναι σε πλήρη ετοιμότητα και σε επιφυλακή στον Υμηττό όλο το 24ωρο, με τους εθελοντές και το προσωπικό να εκτελούν συνεχείς περιπολίες.

📍 Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ Υμηττός, Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και τους δημάρχους των γειτονικών δήμων, με σκοπό τον συντονισμό των δυνάμεων κατά τη σημερινή ημέρα όπου βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού (ακραίος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς – Κατηγορία Κινδύνου 5).

📍 Αποφασίσαμε το κλείσιμο πάρκων, παιδικών χαρών και κοιμητηρίων, κατόπιν ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για απαγόρευση πρόσβασης σε δάση και άλση (ΦΕΚ 138/5-8-2021), την Παρασκευή 6/8 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.

🔴 Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας και συγκεκριμένα: Τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού (Λ. Περικλέους 55) κατά τις ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 έως 22:00 και
  • Σάββατο και Κυριακή από 16:00 έως 22:00.

Υπεύθυνη αντιδήμαρχος Ειρήνη Βεντουζά

❗️Συνιστούμε στους πολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, λόγω και της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας από τις πυρκαγιές.

🆘 Σε περίπτωση που αντιληφθείτε εστία πυρκαγιάς επικοινωνήστε αμέσως με την Πυροσβεστική στο 199.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

  • 15800
  • 695 1780959 – Χρήστος Πετράκης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
  • Πυροφυλάκειο ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. – 210 6561546
  • 695 8607005 – Γιώργος Θεοχάρης – Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας