Αργυρό μετάλλιο από τα παλικάρια του πόλο

Η Εθνική ομάδα πόλο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς έχασε στον τελικό από την Σερβία με 13-10. Οι μαχητές του Θοδωρή Βλάχου πάλεψαν στα ίσια απέναντι στους «πλάβι», ωστόσο πλήρωσαν το πρώτο οκτάλεπτο, όταν και δέχθηκαν έξι γκολ. Από εκείνο το σημείο αναγκάστηκαν να κυνηγούν το σκορ και κατάφεραν να ισοφαρίσουν τρεις φορές, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα, γεγονός που τους κόστισε στην ψυχολογία.

Ο Σκουμπάκης από την περιφέρεια άνοιξε το σκορ με την Ελλάδα να επιτίθεται έχοντας παίκτη παραπάνω και οι Σέρβοι απάντησαν άμεσα σκοράροντας επίσης στον παίκτη παραπάνω. Οι «πλάβι» προηγήθηκαν με 2-1 και η Εθνική ισοφάρισε με γκολ του Κολόμβου σε μία φάση που εξετάστηκε μέσω βίντεο για να «χρεωθεί» το τέρμα. Στη συνέχεια οι «πλάβι» έγιναν πολύ αποτελεσματικοί και στην άμυνα και στην επίθεση και προηγήθηκαν 5-2, με τον Βλαχόπουλο να μειώνει σε 5-3. Το οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Σερβία να προηγείται 6-3.

Ο αρχηγός Φουντούλης μείωσε σε 6-4 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, με τον Άγγελο Βλαχόπουλο να σημειώνει το 7-5. Ο Μάνος Ζερβεδάς κατάφερε να κάνει κάποιες πολύ σημαντικές αποκρούσεις και να «κρατήσει» την άμυνα της Ελλάδας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Γκιουβέτση να μειώσει στο 7-6 και τον Παπαναστασίου στη συνέχεια να ισοφαρίσει! Στα τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου οι Σέρβοι σκόραραν στον παραπάνω και έκλεισαν το πρώτο μισό με το υπέρ τους 8-7.

Από τη θέση του φουνταριστού ο Κώστας Μουρίκης μείωσε σε 9-8 και ο Γιάννης Φουντούλης ισοφάρισε για δεύτερη φορά (9-9). Τελικά οι Σέρβοι σε μία υποδειγματική επίθεση κατάφεραν να βρουν το δρόμο για το τέρμα του Ζερβεδά και έτσι έκλεισαν και το τρίτο οκτάλεπτο έχοντας το προβάδισμα (10-9).

Στον επίλογο ο Σκουμπάκης ισοφάρισε σε 10-10, όμως οι «πλάβι» με πέναλτι του Πρλάινοβιτς ανέκτησαν για μία ακόμα φορά το προβάδισμα. Με ακόμα δύο γκολ η Σερβία ξέφυγε με 13-10 και έβαλε τις βάσεις για την τελική της επικράτηση. Μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε και η Ελλάδα κατέκτησε στο Τόκιο το ασημένιο μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα: 3-6, 7-8, 9-10, 10-13.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος.

Σερβία (Σάβιτς): Μίτροβιτς, Μάντιτς, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς, Ράσοβιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς, Φιλίποβιτς, Πρλαϊνοβιτς, Μίτροβιτς Σ.

Η τελική κατάταξη

1. Σερβία

2. ΕΛΛΑΔΑ

3. Ουγγαρία

4. Ισπανία

5. Κροατία

6. ΗΠΑ

7. Ιταλία

8. Μαυροβούνιο

9. Αυστραλία

10. Ιαπωνία

11. Καζακστάν

12. Νότια Αφρική