Σε διαθεσιμότητα ο Ταξίαρχος που φέρεται να ζήτησε «μέσο» για να στείλει πυροσβεστικά (VD)

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που φέρεται να ζήτησε πολιτικό μέσο για την αποστολή πυροσβεστικών σε χωριό στη Γορτυνία Αρκαδίας, εν μέσω ισχυρών μετώπων φωτιάς, ενώ παράλληλα διατάχθηκε ΕΔΕ.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:

«Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

Αυτή η αντίδραση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ υπήρξε μετά από βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου και παρουσιάζει τον πολίτη να μιλάει σε τηλεοπτικό κανάλι για την πυρκαγιά που έφτασε στο χωριό του και το σπίτι του, ο οποίος αναφέρει τη συγκεκριμένη συνομιλία του με τον αξιωματικό. «Υπάρχουν 15 καμμένα σπίτια, συν οι αποθήκες. Τις αποθήκες δεν τις γνωρίζω ακόμα. Συν τοις άλλοις, εχθές που άνοιξε ο δρόμος από το Νεοχώρι, πήρα τηλέφωνο τον κύριο Ταξίαρχο από την Τρίπολη για να μου στείλει ένα πυροσβεστικό ώστε να σβήσω αυτά που καίγονταν. Ρώτησε τον υπεύθυνο της Πυροσβεστικής, αρνήθηκε να στείλει και ο κύριος ταξίαρχος μού είπε αν υπάρχει πολιτικό μέσο», είπε.


Πηγή: iefimerida.gr