Σαν σε νησί: 5+1 μαγαζιά στην Αθήνα για φαγητό και ποτό που θυμίζουν κάτι από Αιγαίο “εικόνες”

Κυκλαδίτικο τοπίο πάνω σε έναν λόφο της Αττικής. Μπλε και άσπρες αποχρώσεις που σερβίρουν θαλασσινές γεύσεις και όχι μόνο. Λευκές πέργκολες αλλά και χτιστά καναπεδάκια με μπουκαμβίλιες, τραπεζάκια στο πλακόστρωτο ή και σχεδόν σε αμμουδιά όπου μπορείτε να πιείτε ούζο, απεριτίφ και κοκτέιλ ακούγοντας μουσικές που βάζουν κι αυτές τις πινελιές τους στο σενάριο «διακοπές στην πόλη». Επισκεπτόμαστε έξι μέρη στην πόλη που μας μεταφέρουν νοερά σε κάποιο νησί του Αιγαίου και παίρνουμε γεύση από καλοκαίρι ακόμη κι αν δεν φύγαμε από την Αθήνα ή μόλις επιστρέψαμε από διακοπές.

Scherzo
Στον λόφο του Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη σας περιμένει ένα «νησάκι» που ακούει στο όνομα Scherzo και έχει αέρα κυκλαδίτικο. Η μόνη διαφορά είναι ότι από εδώ βλέπετε τη μοναδική θέα της Αθήνας και όχι του Αιγαίου.

Πρόκειται για ένα τα πιο διάσημα στέκια της περιοχής, μέρος του πολυχώρου του Apolis, ο οποίος ξεχωρίζει για τον cozy και μοντέρνο χώρο του και λειτουργεί καθημερινά από τις οκτώ το απόγευμα, προσφέροντας αμέτρητες ώρες χαλάρωσης με πανοραμική θέα της πόλης.

Πλακόστρωτο, ασβεστωμένα τοιχάκια, χτιστά καναπεδάκια με γαλάζια μαξιλάρια, δροσιά, χαλαρωτικές μουσικές και όλη η Αθήνα στο… πιάτο!

Πού: Scherzo, Λόφος Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη, Τηλέφωνο: 210 5068000

Island Athens Riviera
Το Ιsland είναι σταθερά εδώ και χρόνια ένα από τα πιο αγαπημένα spots για διασκέδαση των νοτίων και όχι μόνο. Εχει εκείνον τον μοναδικό συνδυασμό της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας και της εκλεπτυσμένης αίσθησης γαλήνης που σπάνια βρίσκει κανείς σε μαγαζί της Αθήνας.

Με θέα τη θάλασσα, εδώ μπορείτε να απολαύσετε γεύσεις fine dining και να πιείτε το ποτό σας σε έναν χώρο που δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποιο νησί για διακοπές.

Πού: Island Athens Riviera, 27ο χλμ. Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα, Αθηναϊκή Ριβιέρα, Τηλέφωνο: 210 9653563 – 564, 210 8925101

Madeira Cafe & Bar
Τι θα λέγατε για ένα όμορφο απόγευμα στη νησιώτικη αυλή του Madeira;

Πρόκειται για μια όαση στο κέντρο του Νέου Ηρακλείου σε έναν χαλαρό ανοικτό χώρο, που θυμίζει νησί! Με λευκά χτιστά καναπεδάκια, mint τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, άσπρες καρέκλες σε μια αυλή που έχει και πράσινες πινελιές, που προσφέρουν τη δροσιά τους για αποδράσεις στην πόλη.

Οι επιλογές στις γεύσεις ολοκληρώνουν την εμπειρία. Και επειδή αυτό το σκηνικό δύσκολα το αποχωρίζεσαι, οι μείξεις των bartenders μπορούν να σας κρατήσουν μέχρι αργά στην αυλή του Madeira, προσφέροντας την πιο lounge εκδοχή της καλοκαιρινής Αθήνας. Ένας χώρος που σας κάνει να δείτε την πιο όμορφη πλευρά της καθημερινότητας.

Που: Madeira Cafe & Bar, Πεύκων 1, Ηράκλειο, Τηλέφωνο: 213 0315945

Ελλάδος Εικόνες
Το Ελλάδος Εικόνες πορεύεται στον κόσμο της γαστρονομίας με δυνατές γεύσεις, από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

Καθημερινά, ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες από κάθε γωνιά της χώρας μας με μεσογειακές γεύσεις σερβίρονται στο τραπέζι που στρώνεται στο Ελλάδος Εικόνες. Το μενού κρύβει πολλές εκπλήξεις με κρεατικά, θαλασσινά, ριζότο και σαλάτες που συνοδεύονται από εκλεκτές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Για τους φαν των cocktail, η λίστα είναι επίσης πολύ ενημερωμένη.

Ολα αυτά σε ένα σκηνικό που θυμίζει Κυκλάδες, με ασβεστωμένους τοίχους, λιτή διακόσμηση, έναν χαρακτηριστικό κυκλαδίτικο μύλο και τη θάλασσα του Αλίμου στα πόδια σας.

Πού: Ελλάδος Εικόνες, Λεωφόρος Ποσειδώνος 10, Άλιμος, Τηλέφωνο: 210 9824620

Σαρδελάκι με θέα
Ισως ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός! Γιατί αν μη τι άλλο ελληνικό καλοκαίρι είναι πεντανόστιμα θαλασσινά πιάτα, υπέροχη θέα και μεθυστικό ηλιοβασίλεμα. Και στο Σαρδελάκι τα συναντάτε όλα αυτά!

Φροντίστε όμως να κάνετε κράτηση, αν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία του νησιού μέσα στην πόλη, γιατί στο Σαρδελάκι υπάρχει ένας συγκεκριμένος χώρος ακριβώς πάνω στο κύμα κι ένα συγκεκριμένο τραπεζάκι ακριβώς επάνω στον βράχο που σίγουρα θα ζηλέψετε όταν το επισκεφθείτε. Κι επειδή συνήθως είναι κρατημένα με ξεχωριστό μενού με μεγάλα ψάρια σχάρας, αξίζει να έχετε προνοήσει.

Γλυκιά υποδοχή, πολύ ωραία πιάτα, υπέροχες γεύσεις, καθαρές πρώτες ύλες, μια ανάσα από τη θάλασσα της Βουλιαγμένης.

Πού: Σαρδελάκι με θέα, Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, Τηλέφωνο: 210 9670913

Ο Σαντορινιός
Οικογενειακή ατμόσφαιρα, νησιώτικη φιλοξενία!

Ο Σαντορινιός στα Πετράλωνα σας υποδέχεται σε μια κυκλαδίτικη αυλή γεμάτη λουλούδια και φυτά, λευκές και μπλε αποχρώσεις, βαρέλια στους τοίχους.

Γεύσεις σπιτικές, παραδοσιακές και σαντορινιές, με έναν κατάλογο απλό, που δεν μπερδεύει, και μια ιδιοκτήτρια που θα θέλαμε να έχουμε όλοι γιαγιά μας.

Πού: O Σαντορινιός, Δωριέων 8, Άνω Πετράλωνα, Τηλέφωνο: 210 3451629

Πηγή: iefimerida.gr