Σε λειτουργία τέθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους

Σε λειτουργία τέθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πυρόπληκτοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν  τις  αιτήσεις τους για να αποζημιωθούν, ενώ πραγματοποιείται  και παράλληλη ενεργοποίηση αντίστοιχης πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα καταγράφονται οι δωρεές νομικών και φυσικών προσώπων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενεργοποίησε τη νέα διαδικτυακή εφαρμογή «arogi.gov.gr», όπου οι πολίτες, μέσω των κωδικών τους του TAXISNET θα καταθέτουν, με υπεύθυνη δήλωσή τους, για κάθε ακίνητο, κατοικία ή επαγγελματικό, την έκταση της ζημίας που έχει υποστεί προκειμένου να αποζημιωθούν.

Αμεσα οι αποζημιώσεις

Με βάση το πόρισμα των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί, κάθε πυρόπληκτος πολίτης θα μπορεί, στη διεύθυνση arogi.gov.gr να υποβάλει μία αίτηση, ώστε να λάβει άμεσα την προκαταβολή που δικαιούται στο πλαίσιο της στεγαστικής συνδρομής, όσο και αποζημίωση για την οικοσκευή. Ειδικότερα, για κατοικίες η άμεση ενίσχυση ανέρχεται σε έως 20.000 ευρώ για κατοικία και έως 22.000 ευρώ για επιχειρήσεις.

Πλατφόρμα για δωρεές

Παράλληλα, ενεργοποιείται η πλατφόρμα e-dorees.gov.gr όπου, με βάση την καταγραφή των πρώτων αναγκών των πυρόπληκτων φυσικά και νομικά πρόσωπα θα έχουν τη δυνατότητα, με τα στοιχεία του Taxis, να δηλώσουν την προσφορά τους σε χρήματα ή σε είδος. Επίσης, στην πλατφόρμα θα διατίθεται ο ειδικός Λογαριασμός Κρατικής Αρωγής για την κατάθεση δωρεών που έχει ανοίξει το Υπουργείο Οικονομικών.

Σχέδιο Ανασυγκρότησης

Ευρύ κύκλο επαφών και συναντήσεων με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου της Εύβοιας πραγματοποιεί από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, που ορίστηκε από τον πρωθυπουργό αρμόδιος για τα προγράμματα αρωγής και στήριξης μετά από φυσικές καταστροφές.

Αντικείμενο των επαφών του είναι αφενός η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης και, αφετέρου, ο σχεδιασμός των επόμενων βημάτων συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων ώστε να υλοποιηθούν τα μέτρα αποκατάστασης και στήριξης το συντομότερο δυνατόν και να φθάσει άμεσα η κρατική αρωγή στους δικαιούχους.