«Φάγαμε ψωμί, και τραγουδήσαμε! …» σε μια επιτυχημένη μουσική βραδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (VD)

Με μουσική εκδήλωση ξεκίνησαν οι «Πολιτιστικές Συναντήσεις» στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου. Τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση ανάλογος ήταν και ο χαρακτήρας της μουσικής βραδιάς με κείμενα που υπέγραψε και παρουσίασε ο καθηγητής Εθνομουσικολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Λάμπρος Λιάβας.

Η φράση του Μακρυγιάννη «Φάγαμε ψωμί, τραγουδήσαμε κ’ έγλεντήσαμεν… Ότι εις τα ορδιά πάντοτες γλεντούσαμε!», που επιβεβαιώνει ότι για τους αγωνιστές του 1821 το τραγούδι υπήρξε είδος πρώτης ανάγκης, όπως και το ψωμί, έδωσε και τον αποψινό τίτλο.

Εξαιτίας της πανδημίας η προσέλευση των θεατών ήταν προκαθορισμένη με αριθμημένες θέσεις οι οποίες γέμισαν από κατοίκους. Ο κήπος της Βιβλιοθήκης απέκτησε ξανά λίγη από την παλιά του αίγλη, κάποιων εποχών που σε ανάλογες εκδηλώσεις γινόταν το αδιαχώρητο.

Τους θεατές υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Μουσείο Α. Κοντόπουλος, κ. Νίκος Παναγόπουλος και χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος, κ. Βασίλης Ζορμπάς. Την εκδήλωση παρακολούθησε επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Έφη Καψοκεφάλου.

Μια επιλογή από αντιπροσωπευτικά  ιστορικά και κλέφτικα τραγούδια ερμήνευσαν οι μουσικοί Κωνσταντίνα Πάτση (τραγούδι), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί-τραγούδι), Ιορδάνης Κουζηνόπουλος (λαούτο-τραγούδι), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά).

Ολόκληρο το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Συναντήσεων ΕΔΩ.