Ιστορική μέρα για την Αγία Παρασκευή! Εθεμελιώθη το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο (VD)

Μετά από μια πορεία αρκετών ετών γεμάτη καθυστερήσεις και κωλύματα, επιτέλους έφτασε η ιστορική μέρα που ξεκινά η πραγματοποίηση ενός οράματος.

Σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, θεμελίωσαν το νέο Δημαρχείο της πόλης. Όπως είπε ο Δήμαρχος, ο Δήμος αποκτάει το σπίτι του. Ένα έργο που ξεκίνησε επί Δημαρχίας Σωτήρη Κατσάρα όταν το 1976 απαλλοτριώθηκε ο χώρος δίπλα στην πλατεία Αγίας Παρασκευής για την κατασκευή του Δημαρχείου έναντι του ποσού των 11.000.000 δρχ.. Στη συνέχεια όλοι οι Δήμαρχοι που πέρασαν από την Αγία Παρασκευή έβαλαν το λιθαράκι τους στην μακρά πορεία του έργου. Φτάνοντας στην ένταξή του, το 2016 επί Δούρου, στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για χρηματοδότηση έναντι του ποσού των 22.000.000,00 €. Το έργο υποστήριξε ο νυν Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς ευχαρίστησε τους πρώην Δημάρχους που εργάστηκαν για την κατασκευή του νέου δημαρχείου, επίσης τους τεχνικούς του Δήμου και όλα τα δημοτικά συμβούλια που συνετέλεσαν σε αυτή τη διαδικασία. Όπως τόνισε “Η διαδικασία του να αποκτήσουμε το δικό μας «σπίτι» ξεκίνησε το 2000. Εδώ και μια εικοσαετία παλεύουμε για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα και να θεμελιώσουμε ένα πολύ μεγάλο έργο για την πόλη μας. Σήμερα κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα και πιστεύω πως το αργότερο σε τρία (3) χρόνια θα έχει γίνει η εγκατάσταση του Δήμου.  Μέσα από την εγκατάσταση αυτή ο Δήμος και οι πολίτες θα έχουν πάρα πολλά οφέλη. Και οικονομικά αλλά και σε βιοτικό επίπεδο”.

Επισήμανε την προσπάθεια που έγινε από τον ίδιο και τον κ. Γιαννακόπουλο προς τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη ώστε να μην απενταχθεί το έργο, αλλά να συνεχίσει η χρηματοδότησή του. Επόμενος στόχος είναι η υπογειοποίηση της Λ. Μεσογείων, ένα πολύ ακριβό μεν έργο, αλλά που μπορεί να υλοποιηθεί στην επόμενη θητεία και των δύο, όπως είπε.

Ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης δήλωσε χαρούμενος για την εγκαινίαση των εργασιών ώστε η Αγία Παρασκευή, ένας ωραίος δήμος όπως είπε, να φτιάξει το δικό της σπίτι, το σπίτι των πολιτών πάνω από όλα, των υπηρεσιών και όλων εκείνων των πολιτικών οι οποίες θα πρέπει να διενεργούνται για να μπορέσει η πόλη να πάει μπροστά και να κοιτάξει με θάρρος το μέλλον. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, γιατί θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας άλλης εποχής, της εποχής όπου κάθε δήμος είναι ουσιαστικά ένα «κυβερνείο». Είναι ένα έργο υψηλών προσδοκιών, υψηλού κόστους, αλλά απαραίτητο και αναγκαίο να μπορέσει να εγκαθιδρύσει αυτά τα οποία επαφίει. Μίλησε για ένα έμπειρο εργολαβικό γραφείο που έχει αναλάβει την υλοποίηση, σημαντικό δεδομένο για να μπορέσει να ολοκληρωθεί ένα έργο. Συνεχάρη και αυτός την υπομονή όλων των δημοτικών Αρχών, δεν ήταν απλό και εύκολο, μεσολάβησε οικονομική κρίση και η Αυτοδιοίκηση δεν έχει απογαλακτιστεί πλήρως.

Δεν είναι το τελευταίο έργο που θα γίνει στην Αγία Παρασκευή, ενημέρωσε ο κ. Πατούλης. Γιατί όχι να μην υπάρξει και μια ομογενοποίηση της πόλης, τόνισε, μέσα από την υπογειοποίηση της Λ. Μεσογείων, που μπορεί να ακούγεται λίγο τρελό σήμερα, όμως όλα τα έργα ξεκινούν από ένα όραμα και από μια πίστη του «να ξεκινήσουμε». Μπορεί να γίνει μια μελέτη ώριμη, σοβαρή και μέσα από αυτή να χρηματοδοτηθεί από προγράμματα του ΠΕΠ ή άλλα προγράμματα. Κλείνοντας, είπε, το μέλλον είναι μπροστά μας. Η Κεντρική Κυβέρνηση και η Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού θα φέρει την επόμενη εποχή η οποία θα είναι πιο καλή και πιο λαμπρή για να έρθουν και τα παιδιά μας πίσω.

(Τις ομιλίες μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου)

Την τελετή του Αγιασμού έκαναν οι ιερείς π. Σταύρος Γούλας και π. Σταύρος Τρικαλιώτης.

Το παρόν έδωσαν οι διατελέσαντες δήμαρχοι Αντώνης Σιδέρης, Βασίλης Γιαννακόπουλος (νυν Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών) και Γιάννης Σταθόπουλος. Εκ μέρους του αείμνηστου Σταύρου Κώτση προσήλθε ο αδελφός του Παναγιώτης. Ο πρώην δήμαρχος Λεονάρδος Χατζηανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, τόνισε, ότι είναι ευχαριστημένος με την αναφορά του κ. Ζορμπά στους διατελέσαντες δημάρχους, είναι χαρούμενος για την πραγματοποίηση του έργου και πως ήταν δύσκολο να παραβρεθεί γιατί βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Επίσης παραβρέθηκε ο Βουλευτής του Β/Τ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Από την Περιφέρεια Αττικής ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Β/Τ κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Γιάννης Κεχρής, ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Γιάννης Σελίμης, περιφερειακοί σύμβουλοι και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων κ. Καλογερόπουλος.

Από το Δήμο Αγίας Παρασκευής παρέστησαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κ.κ. Γιώργος Οικονόμου, Γιάννης Μυλωνάκης, Ανδρέας Γκιζιώτης και Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Έφη Καψοκεφάλου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μιλτιάδης Κύρκος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη των Νομικών Προσώπων και μέλη των τοπικών συλλόγων.