ΔΕΘ 2021: 1200 ευρώ σε κάθε νέο προσλαμβανόμενο έως 29 ετών ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο μιλά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απ’ όπου θα εγκαινιάσει την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εξαγγέλλει τις πολιτικές και οικονομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε 600 ευρώ σε κάθε νέο εργαζόμενο.

Μέτρα για νέους έως 29 ετών που προσλαμβάνονται χωρίς προϋπηρεσία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε 1200 ευρώ για κάθε νέο προσλαμβανόμενο χωρίς προϋπηρεσία. Τα 600 ευρώ, όπως ανακοίνωσε θα πηγαίνει προς τους εργοδότες, και το οποίο θα μειώνει το μισθολογικό κόστος και τα υπόλοιπα 600 ευρώ θα πηγαίνουν στον εργαζόμενο για να τα ξοδέψει όπως θέλει.

«Η κοινωνία και η οικονομία μας έμειναν  όρθιες»

Σύντομα θα γίνουν 24 τα rafale (σσν από τα 18 που έχουμε) ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός επίσης κατά την έναρξη της ομιλίας του τονίζοντας ότι η προηγούμενη περίοδος ήταν κρίσιμη. «Η κοινωνία και η οικονομία μας έμειναν  όρθιες. Δεσμεύτηκα προσωπικά ότι κανένας δεν θα αντιμετωπίσει μόνος αυτή την πρωτοφανή θύελλα» είπε. 

Οι Έλληνες πληρώνουν πλέον λιγότερο ΕΝΦΙΑ και εισφορές από ότι παλαιότερα.

Αναφορικά με τον κορονοϊό δήλωσε ότι έχουμε τις λιγότερες απώλειες από πολλά ευρωπαϊκά κράτη τονίζοντας ότι το ΕΣΥ μετρά 10.000 νέες προσλήψεις. 

Όπως ανακοίνωσε επίσης ο στόχος ανάπτυξης αναθεωρείται από το 3,6 στο 5,4%.

 Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Οι Έλληνες, πλέον, πληρώνουν λιγότερους φόρους παντού. Επίσης, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις καταβάλουν λιγότερες εισφορές. Τα σύνορα μας φυλάσσονται ευρωπαϊκά και διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκαμψης που θα χρηματοδοτεί το κοινό μας μέλλον. Είχαμε σημαντικές απώλειες, αλλά ήταν λιγότερες από τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, αναφορικά με την πανδημία».

«Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται σε αριθμούς που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Αποτυπώνεται και στην υποχώρηση της ανεργίας κατά 2 μονάδες. Σήμερα, οι εργαζόμενοι Έλληνες είναι οι περισσότεροι την τελευταία δεκαετία. Σε κάθε γωνιά της χώρας υπάρχει αισιοδοξία. Πρόοδος αποτυπώνεται και στα κόκκινα δάνεια».

«Μόλις την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε ότι το ΑΕΠ σημείωσε άλμα 16,2%. Γι’ αυτό και σήμερα είμαι σε θέση να εξαγγείλω την αναθεώρηση του στόχου ανάπτυξης της οικονομίας από το 3,6 στο 5,9%».

Συνεχής ενημέρωση

Σχέδιο δράσεις για τη νεολαία

Ο Πρωθυπουργός εισηγήθηκε εθνικό σχέδιο δράσεις για τη νεολαία με 4 κατευθύνσεις.

Νέοι έως 29 ετών όταν προσλαμβάνονται θα ενισχύονται από την πολιτεία για 6 μήνες με 1.200 ευρώ. Τα 600 ευρώ θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα στους νέους.
Από τις 100.000 στις 150.000 οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας νέων άνεργων
Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους σπουδαστές των ΙΕΚ
1.000 ευρώ σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει μακριά από το σπίτι του
Μηδενίζεται το τέλος κινητής και data. Κέρδος έως και 20 ευρώ το μήνα
Οι έφηβοι που θα έχουν εμβολιαστεί θα έχουν 50 gigabite data στο κινητό τους

Από αρχές του 2022 μειώνεται στο 10% το τέλος κινητής τηλεφωνίας για όλους
Τέλος ο φόρος στις γονικές παροχές έως 800.000 ευρώ. Αρκετά πλήρωσαν τα νοικοκυριά
Η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και το 2022 για όλους τους εργαζόμενους. Το ίδιο και οι ασφαλιστικές εισφορές
Ο συντελεστής φόρου εισοδήματος πέφτει από το 24% στο 22% και μάλιστα σε μόνιμη βάση.
Μειώνεται στο μισό ο φόρος για τη συγκέντρωση κεφαλαίου
Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με 250 άτομα προσωπικό θα φορολογούνται λιγότερο
Παραμένει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε εισιτήρια, καφέ, μη αλκοολούχα ποτά και επεκτείνεται σε γυμναστήρια και σχολές χορού.
επεκτείνεται για τρεις μήνες το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ο ΕΝΦΙΑ θα εξακολουθεί να μειώνεται με δίκαιο τρόπο
Τα νοικοκυριά θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ από ότι την περασμένη χρονιά

 Παράλληλα, όπως συνέχεισε: «Τον Δεκέμβριο σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβάλλουμε το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάμβαναν κανονικά. Μια πράξη ανακούφισης πριν τις γιορτές σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

 Αναφερόμενος στην κλιματική αλλάγη τόνισε ότι η Ελλάδα ακολουθεί την ανάγκη που επιβάλλουν οι νέες συνθήκες τονίζοντας ότι 5 δισ δίνονται μόνο για την απολιγνιτοποίηση. 

«Πρώτος εγω ζήτησε συγγνώμη για τα προβλήματα που έχει το κράτος» αναφερόμενος στις πυρκαγιές του Αυγούστου και την καταστοφή την Βόρεια Εύβοια.