Η υποψηφιότητα στη ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ που αποτελεί μία ακόμα από τις ψηφίδες ενός προεκλογικού μωσαϊκού

Γράφει η Λένα Μαρκή

Πέρασαν ήδη δύο χρόνια από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το βλέμμα πλέον στρέφεται αυτόματα στο μέλλον και στο 2023.

Στο παρόν πολιτικός και οργανωτικός οργασμός στην Νέα Δημοκρατία μιας και στις 24 Οκτωβρίου 2021 διενεργεί εσωκομματικές εκλογές. Προς εκλογή θα είναι πρόεδροι Νομαρχιακών Οργανώσεων, μέλη των ΝΟΔΕ, σύνεδροι της ΝΔ, πρόεδροι των ΔΗΜ.Τ.Ο. και μέλη των ΔΗΜ.Τ.Ε..

Κινητικότητα παρατηρείται και στην Τοπική Οργάνωση της Αγίας Παρασκευής και μάλιστα στα πηγαδάκια μιλάνε για νέα ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα.  Πρόκειται για παράγοντα με δυνατό βιογραφικό στην τοπική διοίκηση, αφού στο παρελθόν υπήρξε αντιδήμαρχος με τη νυν συμπολίτευση, αλλά κατόπιν στήριξε φανερά την δεύτερη σε ψήφους δεξιά παράταξη και με ειδικό βάρος στο δεξιό κόμμα. Παρόλο που δεν συμμετείχε ενεργά στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τώρα φαίνεται ότι αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον του για μια πιο δραστήρια συμμετοχή στα κοινά της πόλης.

Αν όντως οριστικοποιηθεί αυτή η υποψηφιότητα ο αγώνας με τον νυν πρόεδρο Γιάννη Καραγιαννάκη θα είναι μεγάλος. Ο κ. Καραγιαννάκης είναι γεγονός ότι έβγαλε από την αφάνεια την Τ.Ο. διοργανώνοντας σημαντικές εκδηλώσεις, φέρνοντας στην Αγία Παρασκευή ηχηρά ονόματα της Νέας Δημοκρατίας και ενεργοποιώντας την στο διαδίκτυο. Αποτέλεσμα να ισχυροποιήσει τη θέση του στην προεδρία της ΔΗΜ.ΤΟ.

Η ουσία όμως βρίσκεται στα παρασκήνια, στο ποιος στηρίζει ποιον και στη σημασία μιας νίκης για το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό. Το Μάιο του 2018 την υποψηφιότητα Καραγιαννάκη (52,6%) άτυπα στήριξε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και αντίστοιχα η παράταξη Οικονόμου στήριξε την κ. Βάνα Νικολακοπούλου. Σύμφωνα με τα τωρινά ακούσματα η νέα υποψηφιότητα έρχεται στη θέση της κ. Νικολακοπούλου.

Ποια είναι η ευρύτερη σημασία της εκλογής

Αρχικά, άμεση πρόσβαση στο κόμμα.

Απόκτηση πολιτικής εύνοιας από το κόμμα για τον πρόεδρο και κατ’ επέκταση για τον υποστηρικτή.

Ένα επιπλέον ατού στον υποστηρικτή εφόσον θέσει εαυτόν υποψήφιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Φυσικά από τη στιγμή που δεν έχει γίνει καμία δημόσια ανακοίνωση, όλα είναι πιθανά, ακόμη και μια υπαναχώρηση. Εξάλλου και στις δημοτικές εκλογές του 2019 ο συγκεκριμένος φέρονταν ως σίγουρος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Ζορμπά, όμως εντέλει απείχε από τις διαδικασίες και στήριξε τον αντίπαλο.

Τα ερωτήματα που μένουν είναι

  • Θα οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητά του;
  • Θα στηριχθεί από κάποια από τις δεξιές δημοτικές παρατάξεις;
  • Και το κυριότερο, έχει ακόμη την πολιτική δύναμη να πετύχει την εκλογή του απέναντι στον Γιάννη Καραγιαννάκη, μετά από το μεγάλο χρονικό διάστημα που έμεινε στην αφάνεια και εκτός των δημοτικών πραγμάτων;