Σημαντική η προσφορά της 46η εθελοντικής αιμοδοσίας του Ι.Ν. προφήτη Ηλία

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 46η  Εθελοντική Αιμοδοσία του Ι.Ν. Προφήτη Ηλιού στην ταβέρνα «Κολοβός» στις 17/10/21, με ότι επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο (μάσκες, αποστάσεις) και με την παρουσία των ιερέων του Ναού.

Όλα είχαν γίνει με ραντεβού,  τα όποια ήταν 64. Τελικά προσήλθαν 59 άτομα και μαζεύτηκαν 51 φιάλες αίματος. Η επομένη προγραμματισμένη αιμοδοσία είναι για την Κυριακή τον Βαΐων.

Η εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. πρ. Ηλία πραγματοποιείται εδώ και 35 χρόνια δύο φορές το χρόνο, μία εκ των οποίων είναι την Κυριακή των Βαΐων, αποτελεί πλέον παράδοση και γίνεται σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων “Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού”.

Οι φιάλες αίματος που συγκεντρώνονται είναι για τις ανάγκες των παιδιών με μεσογειακή αναιμία και των ενοριτών του ναού.

Η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και με τη βοήθεια των ιερέων του ναού και σημειώνει μεγάλη επιτυχία κρίνοντας από τον αριθμό φιαλών αίματος που συγκεντρώνονται.

Το δώρο που πρόσφερε η αιμοδοσία ηταν μια εικόνα του Προφήτη Ηλία

Την παρουσία του στην αιμοδοσία είχε και ο κύριος Γιάννης Μυλωνάκης, επικεφαλής των “Αλλάζουμε” ο οποίος έδωσε αίμα. Επίσης την παρουσία του είχε και ο κύριος Νεκταρίδης Γεώργιος.