Τέσσερα χωμάτινα γήπεδα τένις σχεδίαζε ο αείμνηστος Κώτσης για το ομώνυμο πολιτιστικό & αθλητικό πάρκο (DOC)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Άγνωστες πτυχές της ιστορίας του πολιτιστικού πάρκου «Σταύρος Κώτσης» έρχονται διαρκώς στην επιφάνεια και για μια ακόμη φορά το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει σημαντικά έγγραφα αυτής της ιστορίας.

Ο συγκεκριμένος χώρος (όπως έχει δημοσιοποιήσει και παλαιότερα το aparaskevi-images.gr), ο οποίος αποτελούσε το πρώην στρατόπεδο πεζοναυτών «Σπυρούδη», περιήλθε στο Δήμο Αγίας Παρασκευής το 2002 με σκοπό τη «δημιουργία & λειτουργία αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων & Ιερού Ναού». Το αίτημα για την απόκτησή του είχε γίνει από τον αείμνηστο Δήμαρχο, Σταύρο Κώτση, από τις 29 Αυγούστου 1996 (αρ. πρ. 6977).

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ο αείμνηστος Κώτσης για να το αποκτήσει για το δήμο, είχε προτείνει την δημιουργία εκεί 4 χωμάτινων γηπέδων τένις!

Μάλιστα όπως αναφέρει στο αίτημα προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην τεκμηρίωση της πρότασής του:

Το τένις είναι ένα άθλημα που έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα (λόγω κοινωνικής σύνθεσης, παράδοσης, κλπ.) να αναπτυχθεί σε υψηλό επίπεδο (σ.σ. προφητικό; ). Επίσης, δεν δημιουργεί όχληση στους περίοικους, θα αναβαθμίσει την περιοχή, δεν δημιουργεί όχληση παρκαρίσματος γιατί θα υπάρχουν μικρού όγκου μετακινήσεις και είναι έργο ελάχιστης δαπάνης που θα καλυφθεί από υπουργείο Αθλητισμού.

Στην πορεία βέβαια ο χώρος περιήλθε στην Αγία Παρασκευή και δημιουργήθηκε το Πολιτιστικό & Αθλητικό πάρκο «Σταύρος Κώτσης» στην μνήμη του δημάρχου, όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε η επιθυμία – πρότασή του… αλλά στη θέση των γηπέδων τένις για κάποιο λόγο (δεν είναι επί του παρόντος) κατασκευάστηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου …

Στο σήμερα

Αυτή τη στιγμή το άθλημα της αντισφαίρισης (τένις) βρίσκεται σε εξαιρετικά ανοδική πορεία πανελλαδικά, αλλά και στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, με εγγραφές αθλητών που ξεπερνούν τις δημοτικές δυνατότητες κάλυψης σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο παγκοσμίως με συμμετοχές Ελλήνων αθλητών στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Τοπικά, σπουδαίοι Αγιοπαρασκευιώτες αθλητές που κερδίζουν την πρώτη θέση σε πρωταθλήματα, είτε αναγκάζονται να μεταγραφούν σε άλλους δήμους είτε πιέζονται σε ένα πρόγραμμα που δεν βοηθά την άθληση και εξέλιξή τους.

Στο Δήμο Αγίας Παρασκευής η αντισφαίριση «εξοστρακίστηκε» σε ένα γήπεδο στην ουσία, στο αθλητικό κέντρο Κοντοπεύκου.

Μήπως τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να λάβει η αντισφαίριση (τένις) την αναγνώριση που της πρέπει και να εκπληρωθεί, έστω εν μέρει, η επιθυμία του αείμνηστου δημάρχου;