Καταγγέλουμε την διοίκηση των “ΠΑΙΣΔΑΠ” για την απαράδεκτη παρεμπόδιση της συλλογικής μας δράσης

Δυστυχώς, ακόμα μια φορά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την παρεμπόδιση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής, να ενημερώσει τους γονείς. Περα από την πάγια τακτική να μην μοιράζονται μέσω των σταθμών οι ανακοινώσεις που δεν αρέσουν  στη διεύθυνση, τώρα προχώρησαν και στην απαγόρευση να τοποθετούνται ανακοινώσεις του Συλλόγου στους  παιδικούς σταθμούς.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

(Πέμπτη 30/9): Ως Σύλλογος, στην προσπάθεια μας να γίνει γνωστή η σύσκεψη που διοργανώσαμε για τους γονείς όλων των παιδικών  σταθμών της Αγ. Παρασκευής, τοποθετήσαμε από ένα κάλεσμα στην πύλη του κάθε σταθμού. Με εντολή της Διευθύντριας Γιαννάκη, οι προϊσταμένες κατέβασαν το κάλεσμα και ζητήθηκε να κάνουν το ίδιο στην περίπτωση που ο Σύλλογος βάλει ξανά.  (Παρασκευή 1/10): Ο Σύλλογος τοποθέτησε εκ νέου καλέσματα έξω από κάθε σταθμό αυτή την φορά σε κάποια κολόνα ή δέντρο. Με εντολή της διευθύντριας, οι προϊσταμένες κατέβασαν ξανά τα καλέσματα παρόλο που δεν είχαν τοποθετηθεί  σε χώρο του σταθμού. 

Από αυτό και μόνο το απαράδεκτο γεγονός, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Το σίγουρο είναι, ότι  δεν μπορούν να συμπεριφέρονται λες και οι σταθμοί είναι ιδιοκτησία της διοίκησης.

Είναι κατανοητό πως η προσπάθεια των γονέων να βελτιώσουν την καθημερινότητα αλλά και την ασφάλεια των παιδιών ενοχλεί, γιατί αποκαλύπτονται οι διαχρονικές ευθύνες όλων των δημοτικών αρχών  εδώ και χρόνια. Όσο όμως και να ενοχλούνται, δεν μπορούν  να απαγορεύουν να δρούμε ως γονείς μέσα στους χώρους που φιλοξενούνται τα ίδια  μας τα παιδιά. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος των Συλλογών Γονέων από πάντα και δεν απαγορεύεται σε κανένα Δήμο πανελλαδικά.

Αν η Διοίκηση θεωρεί ότι αυτά που λέμε στις ανακοινώσεις μας είναι αναληθή και ανακριβή, ας τα διαψεύσουν με αποδείξεις.Αν δεν μπορούν να το κάνουν, τότε η πρακτική να κατεβάζουν τις ανακοινώσεις επιβεβαιώνει τα λεγόμενα μας ακόμα περισσότερο.