Λαμπρός εορτασμός της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ με μαθητική παρέλαση και φορώντας μάσκες

Η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για την χώρα μας. Μετά από δύο χρόνια, φέτος, γιορτάστηκε στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας και είναι η πρώτη παρέλαση που γίνεται, εξαιτίας της πανδημίας. Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται, η Αγία Παρασκευή φορώντας υποχρεωτικά μάσκες τίμησε τους νεκρούς ήρωες του 1940, τους προγόνους μας που βροντοφώναξαν το «ΟΧΙ» στα αλβανικά βουνά.

Μετά την καθιερωμένη πρωινή Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στην κεντρική πλατεία.

Στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, των πολιτικών κομμάτων, της ΣΔΑΜ,  της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Επίσης κατέθεσαν στεφάνι εκπρόσωποι Φορέων, Τοπικών, Πολιτιστικών και Αθλητικών συλλόγων και των Προσκόπων. Παρέστησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μέλη του Δ.Σ..

Τέλος, στεφάνι κατέθεσαν στο μνημείο των “Αγωνιστριών της Πίνδου” ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς και η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καψοκεφάλου συνοδευόμενοι από την πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών “Ο Πύρρος”.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου με την ομοιόμορφη καινούργια στολή της.

Η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην οδό Αγίου Ιωάννου με τους επισήμους να βρίσκονται στην εξέδρα που τοποθετήθηκε μπροστά στο πρώην κατάστημα Da Vinci. Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου που καταχειροκρότησε τους μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Χρόνια Πολλά Έλληνες