Σε ποιους χώρους μπορούν να μπουν ελεύθερα και χωρίς rapid test οι ανεμβολίαστοι

Υποχρεωτικά rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες σε ανοιχτούς χώρους εστίασης, σε καταστήματα λιανικής, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες ανακοίνωσε η κυβέρνση ενώ οι εμβολιασμένοι μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς κάποια έξτρα διαδικασία.

Υποχρεωτικό rapid test θα χρειάζονται οι ανεμβολίαστοι στις τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και ανοιχτούς χώρους εστίασης και κομμωτήρια από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Δεν θα χρειάζονται ωστόσο υποχρεωτικά rapid test σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και εκκλησίες.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει φρένο στη έκρηξη κρουσμάτων καθώς σήμερα είχαμε νέο μαύρο ρεκόρ με 6.700. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Πλεύρη «οι περιορισμοί θα αφορούν τους συμπολίτες μας που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν διότι κινδυνεύουν πολύ περισσότερο. Από το Σάββατο θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα προσαρμογής για την προστασία της κοινωνίας. Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι με δύο rapid test εβδομαδιαίως. Σε όλους τους χώρους διασκέδασης, σε εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες θα εισέρχονται επίσης με rapid test. Το μέτρο δεν αφορά αγορές τροφίμων και φαρμακεία.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης «αυξάνονται τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, καθώς θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ. Επίσης, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα».

Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για νέα πραγματικότητα στην οποία πρέπει να προσαρμοστούν οι ανεμβολίαστοι και συμπλήρωσε πως «τα νέα μέτρα προσαρμογής θα ισχύουν από το Σάββατο, οριζόντια και θα αφορούν όλη την επικράτεια».