17o Συνέδριο Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και η Αγία Παρασκευή στα Λαγκάδια Γορτυνίας (Παρουσίαση)

Με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 οι εργασίες του 17ου Συνεδρίου του ΕΔΔΥΠΠΥ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αργά την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου.

Το Συνέδριο φιλοξενείται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λαγκαδίων του Δήμου Γορτυνίας, όπου ο Δήμαρχος, κ. Ευστάθιος Κούλης καλωσόρισε τους δεκάδες σύνεδρους. Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης τονίζοντας τη σημασία του Συνεδρίου και τον ρόλο που παίζουν οι 232 Δήμοι – Μέλη στην αντιμετώπιση της Πανδημίας του Covid-19 και της εφαρμογής των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στο χαιρετισμό τους,  τόσο ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης όσο  και η Υφυπουργός, κ. Ζωή Ράπτη αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πρωτοβουλιών που πήρε για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι εργασίες του Συνεδρίου περιελάμβαναν 14 θεματικές ενότητες, όπου σε εκείνη των πόλεων μίλησε ο Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Ιωάννης Αργυρός . Στην ομιλία του, περιέγραψε το θεωρητικό υπόβαθρο της Διπλωματίας των πόλεων σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, αφού είναι και εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Ε. στον Παγκόσμιο Οργανισμό Ηνωμένων Πόλεων και Τοπικών Αρχών (UCLG).

Στις επόμενες θεματικές ενότητες τοποθετήθηκαν Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, Επιστημονικοί Συνεργάτες και Στελέχη του ΕΔΔΥΠΠΥ από όλη την Ελλάδα. Στο χώρο των ανακοινώσεων και επιστημονικών πρωτοβουλιών φιλοξενήθηκε η έρευνα που διεξήγαγε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και ο Οργανισμός Άθλησης και Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής με θέμα: «Διερεύνηση της επιδημιολογικής εικόνας και των κοινωνικών αναγκών και αλλαγών που προκύπτουν ως απότοκα της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού Covid-19».

Την τελευταία μέρα του Συνεδρίου, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής βραβεύτηκε από το ΕΔΔΥΠΠΥ για το ΚΕΠ Υγείας και τις κοινές δράσεις του με 145 Δήμους στην Ελλάδα, για την πρόληψη 9 βασικών παθήσεων σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλειος Ζορμπάς, ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Πηγή:eddyppy.gr