Βράβευση του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΥ

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετείχε στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) με θέμα: «Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή» που πραγματοποιήθηκε στα Λαγκάδια του Δήμου Γορτυνίας, στις 11- 12 Νοεμβρίου 2021.

Κατά τη λήξη του συνεδρίου ο Δήμος απέσπασε βραβείο για το ΚΕΠ Υγείας του, που αφορά στην πρόληψη υγείας μέσω της θεσμοθέτησης ΚΕΠ Υγείας, καθώς και στην ύψιστη ωφέλεια των δημοτών από τις δράσεις προαγωγής υγείας. Το βραβείο παρέλαβε από τον πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Γιώργο Πατούλη, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο συνέδριο οι πόλεις και οι τοπικές κοινωνίες αποτελούν σημείο αναφοράς για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προαγωγή της δημόσιας υγείας. 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην χώρα μας έχει σηκώσει ψηλά τον πήχη στην Προαγωγή της Υγείας και οι Δήμαρχοι των Δήμων μελών έχουν αποδείξει πως όταν και όπου υπάρχει πολιτική βούληση κάθε εμπόδιο αντιμετωπίζεται. Οι Δήμοι καλούνται να προσαρμόσουν την πολιτική τους στα νέα δεδομένα της Κλιματικής Κρίσης, ώστε να προασπίζουν αποτελεσματικά τον πολίτη όταν η ζωή του κινδυνεύει από τα φυσικά φαινόμενα. Καλούνται επίσης να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό την γνώση και την στρατηγική των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ.