Δυστυχώς, δεν βάζουμε μυαλό …

.

«καβάλα πάν’ στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε,…» (δημοτικό τραγούδι)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Δεν πρόκειται για τους Κολοκοτρωναίους, αλλά για τους Αγιοπαρασκευιώτες που έφτασαν με τα οχήματά τους μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής!!! Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Κυριακή πρωί (21/11/2021), για άλλη μια φορά η κεντρική πλατεία του Δήμου μας, που είναι παράλληλα η βιτρίνα της πόλης μιας και από εκεί (Λ. Μεσογείων) διέρχονται όλα τα οχήματα από και προς τα Μεσόγεια και την Αθήνα, είναι γεμάτη σταθμευμένα αυτοκίνητα. Σε ένα χώρο που η χρήση του είναι για περπάτημα, χαλάρωση και για να παίζουν ελεύθερα τα παιδιά, κάποιοι τον έχουν καταπατήσει. Η δε ασφάλεια των πεζών πάει περίπατο …

Ευθύνες υπάρχουν προς όλες κατευθύνσεις: την Εκκλησία που κάνει κατάχρηση του δικαιώματος που της έδωσε ο Δήμος, τον Δήμο που δεν φροντίζει να τηρούνται τα νόμιμα και τους πολίτες που δεν σέβονται και δεν τηρούν τους νόμους. Κάποιοι βολεύονται και κάποιοι αποφεύγουν το πολιτικό κόστος. Ο καθείς γνωρίζει σε ποια κατηγορία ανήκει.

Εμείς δεν θα πάψουμε να αναδεικνύουμε ένα φαινόμενο των τελευταίων ετών, μέχρις ότου κάποιοι λάβουν σοβαρές αποφάσεις και τις εφαρμόσουν. Μέχρις ότου η μπάρα που υπάρχει στην είσοδο της πλατείας πάψει να έχει διακοσμητικό χαρακτήρα και λειτουργήσει για το σκοπό που τοποθετήθηκε.

Και μέχρις ότου αποκτήσουμε παιδεία …