Ο συμπολίτης μας Γιώργος Κόντης υποψήφιος με τον Δ. Αναστασόπουλο για τον Δικηγορικό Σύλλογο

Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟΝ ΔΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ» ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ.

Ο Γιώργος Κόντης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Παρασκευή. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το έτος 2002. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στο επιστημονικό πεδίο του Αστικού Δικονομικού Δικαίου από την ίδια Σχολή. Έχει συγγράψει μονογραφίες και έχει δημοσιεύσει μελέτες και σχόλια επί δικαστικών αποφάσεων σε τιμητικούς τόμους και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Παρουσιάζει εισηγήσεις και σεμινάρια σε επιστημονικά συνέδρια και εκδηλώσεις και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα. Ασκεί δικηγορία ως έμμισθος δικηγόρος στη νομική υπηρεσία πιστωτικού ιδρύματος, ενώ παράλληλα ασκεί και ελεύθερη δικηγορία στους τομείς του αστικού και του δημοσίου δικαίου.

Πρόσφατα με απόφαση της διασκέψεως των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων ορίστηκε ως αναπληρωματικό μέλος στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Επίσης πρόσφατα εξελέγη σύνεδρος στο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο βόρειο τομέα Αθηνών.

 Στις επικείμενες αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατέρχεται ως υποψήφιος με το συνδυασμό «Με το Δικηγόρο» του υποψηφίου Προέδρου Δημήτρη Αναστασόπουλου. Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος διακατέχεται από ήθος, μετριοπάθεια και ευθύτητα σκέψεων και απόψεων και είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να αναλάβει την ηγεσία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ο μοναδικός υποψήφιος, ο οποίος διαθέτει συγκεκριμένο πρόγραμμα και προτάσεις για την ανόρθωση του κύρους του λειτουργήματος των δικηγόρων και τη βελτίωση του επιπέδου άσκησής του. Είναι γνωστό ότι η πολύχρονη οικονομική κρίση αλλά και η πανδημία οδήγησαν σε καταβαράθρωση το επάγγελμα του δικηγόρου ενώ ταυτόχρονα το κύρος του δικηγόρου έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο κλάδος των δικηγόρων παραμερίστηκε σε σχέση με την κρατική αρωγή, παρά το γεγονός ότι με απόφαση του Κράτους ανεστάλη η λειτουργία των δικαστηρίων. Οι εκπρόσωποι των δικηγόρων όμως και ιδίως η ηγεσία τους θα πρέπει να στέκεται στο πλευρό τους στις δυσχέρειες και όχι μόνο στους καιρούς της ευημερίας. Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος διαθέτει το κύρος και το στελεχιακό δυναμικό ώστε τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο επί δεκαετίες να αντιμετωπισθούν ριζικά. Στην θητεία του ως Σύμβουλος απέρριψε συναλλαγές και αξιώματα. Το στοιχείο αυτό τον διακρίνει, καθώς βρίσκεται πάνω από επαγγελματικές εξαρτήσεις.

Ο Γιώργος Κόντης, από την άλλη πλευρά, με την εμπειρία του θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ζητημάτων ιδίως των έμμισθων δικηγόρων, αλλά προτίθεται και να συμβάλει στην αναμόρφωση του πλαισίου της επιμόρφωσης των δικηγόρων συνολικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 18 Νοεμβρίου ο Γιώργος Κόντης πραγματοποίησε συγκέντρωση σε ανοιχτό χώρο στην οδό Αγίου Ιωάννου με παρουσία και του κ.  Αναστασόπουλου, όπου παραβρέθηκαν πάνω από 200 δικηγόροι!!!