Γ. Πατούλης: Προτεραιότητα η ανάπτυξη και η τόνωση της επιχειρηματικότητας στη μετά-covid εποχή

Γ. Πατούλης: «Σ’ ΄αυτή μας την προσπάθεια τα Επιμελητήρια είναι στρατηγικοί μας εταίροι»

Τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας να τονωθεί, με συγκεκριμένες δράσεις, η αναπτυξιακή δυναμική της Αττικής, μέσω κυρίως της ενίσχυσης του επιχειρείν, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στο χώρο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Ι. Χατζηθεοδοσίου. 

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών Χ. Σταικούρας, ο Αν.Υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Χαρίτσης.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε την ανάγκη για ενίσχυση του επιχειρείν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επάνοδο της ανάπτυξης μετά από δύο χρόνια ανυπέρβλητων δυσκολιών, επισημαίνοντας πως «για την Περιφέρεια Αττικής τα Επιμελητήρια είναι στρατηγικοί εταίροι, οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι στην πορεία μας προς το αύριο».

Στη συνέχεια διέτρεξε τις βασικές δράσεις της Περιφέρειας με στόχο τη στήριξη των επιχειρηματιών της Αττικής όλη την περίοδο της υγειονομικής κρίσης εστιάζοντας στα εξής:

  • Αξιοποίηση 250 εκ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ για τη στήριξη μέσα από ένα δυναμικό πρόγραμμα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα πολύμηνα περιοριστικά μέτρα.
  • Προμήθεια με υγειονομικό υλικό και με rapid test της αγοράς της Αττικής στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, ώστε να ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Δόθηκε η ευκαιρία σε περισσότερους από 6.000 εργαζομένους να επιμορφωθούν πάνω στις νέες τεχνολογίες, μέσα από πρόγραμμα του ΠΕΠ Αττική προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για τη σύγχρονη αγορά, υπογράφοντας προγραμματική σύμβαση με τα έξι μεγαλύτερα επιμελητήρια της Αττικής.

«Αυτό ήταν μόνο η αρχή μιας συνεργασίας που συνεχίζεται με ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Με βασικό εργαλείο το νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε σε ακόμα πιο σημαντικές δράσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, την προσαρμογή των επιχειρήσεων στη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, την περαιτέρω  ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, την ψηφιακή κατάρτιση των πολιτών, με απώτερο στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων από την πανδημία»

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του υπογράμμισε πως για τη Διοίκηση της Περιφέρειας, η τόνωση της επιχειρηματικότητας είναι απόλυτη προτεραιότητα, επισημαίνοντας πως σ΄αυτή την προσπάθεια τα Επιμελητήρια θα είναι συνοδοιπόροι για να πάμε σε μία νέα εποχή ανάπτυξης, ευδαιμονίας και προοπτικής για την Αττική και όλη τη χώρα.

«Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, έτοιμοι να υπηρετήσουμε τον κοινό στόχο της ανάπτυξης με κάθε δυνατό τρόπο», σημείωσε κλείνοντας.