“Νέα Αρχή”: Στο έλεος της αλαζονείας η πόλη και ο αθλητισμός

Για άλλη μια φορά, η χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο απέδειξε την ανικανότητα της δημοτικής αρχής στην διαχείριση και στον  προγραμματισμό αναγκαίων έργων για την πόλη μας. Το θέμα της ανέγερσης ενός θόλου – μπαλονιού στον προαύλιο χώρο του 3ου λυκείου για τις ανάγκες της άθλησης, έφερε σύσσωμη την αντιπολίτευση αντίθετη στην προχειρότητα μιας εισήγησης χωρίς στοιχεία που έφθασε την τελευταία στιγμή (8 Δεκ. 11.05)!!!

Αυτή η αντίθεση, αλλά και η πρόταση να αποσυρθεί το θέμα για να γίνει η απαιτούμενη διαβούλευση με τις δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς, τους συλλόγους και την σχολική κοινότητα, εξόργισε τον Δήμαρχο, τον έφερε άλλη μια φορά εκτός εαυτού, με αποτέλεσμα να εξαπολύει ύβρεις και απαξιωτικές εκφράσεις και να κατηγορεί τους αντιπολιτευόμενους ότι δεν θέλουν (!) να προχωρήσει ο Δήμος μας σε μεγαλεπήβολα σχέδια. Το bullying, ως γνωστή πια μορφή άμυνας του κ. Ζορμπά, δεν έλειψε. Τον συνόδευσαν αυτή τη φορά, ευτυχώς ελάχιστοι, οι γνωστοί «πολιτικοί γενίτσαροι» που με τις ανοησίες και τις παρεμβάσεις τους προσπάθησαν να μετατρέψουν την τηλεδιάσκεψη σε αρένα. Όσοι παρακολούθησαν το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο κατανόησαν  το επίπεδο του πολιτικού τους λόγου και έβγαλαν τα συμπεράσματά τους για το ποιος δυναμιτίζει το κλίμα.

Η αντιπολίτευση είχε προτάσεις και δεν είναι η πρώτη φορά που τις διατυπώνει,  για δημιουργία  χώρων άθλησης  σε άλλα σημεία και με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές. Προτάσεις που είναι καλό να τις γνωρίζουν οι πολίτες, σε μια πόλη που ο αθλητισμός χωλαίνει και ασφυκτιά από την έλλειψη αθλητικών υποδομών. Στην ερώτησητου επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή αν ακυρώθηκε η κατασκευή του κλειστού προπονητηρίου που ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2021 δεν δόθηκε καμία απάντηση!!! Ο εμπαιγμός σε όλο του το μεγαλείο. Κανένας σεβασμός στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι επιτακτική ανάγκη επομένως και το ζητούν πλέον όλοι, να γίνει  άμεσα μία μεγάλη συζήτηση στην πόλη μας για τον αθλητισμό και τις προτεραιότητες στις βασικές αθλητικές υποδομές.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής, που προσπάθησαν κάποιοι ανεπιτυχώς να διατυπώσουν κατά την συνεδρίαση, γιατί η εισήγηση δεν περιείχε τίποτε, ήταν τόσο πρόχειρη, με κενά, παραλείψεις και ερωτηματικά, που οδήγησαν όλες τις δημοτικές  παρατάξεις (μία αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση του δημάρχου και την έλλειψη διαβούλευσης) στη καταψήφισή της. Ο τοπικός σύλλογος Κοντοπεύκου και η σχολική κοινότητα που δεν προσκλήθηκε στην συνεδρίαση,  διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την όλη μεθόδευση και εξέδωσαν γραπτές ανακοινώσεις.

Ας καταλάβει επιτέλους η δημοτική αρχή ότι για να υλοποιηθούν οι αναγκαίες υποδομές σε ένα δήμο, που τόσο τις έχει ανάγκη, απαιτείται πολιτική υπευθυνότητα, έγκυρος λόγος, συνεννόηση, σχεδιασμός και λεπτομερής ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων. Όταν όμως απουσιάζει η λογική και όλα τα παραπάνω, πώς μπορεί κάποιος να συμφωνήσει;

Το μόνο που αρχίζει να γίνεται από όλους αντιληπτό, είναι ότι ο δήμαρχος των απευθείας αναθέσεων, της κατασπατάλησης, και των masterplan δεν ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει συναίνεση για να κάνει έργο, αλλά  για να αποκτήσει  υλικό για τα προεκλογικά του φυλλάδια.