“ΕΝΕΒΑΠ”: Η Περιφέρεια με επιστολή της ζητεί να ανοίγουν κάποιες δραστηριότητες την Κυριακή

Με έγγραφο της η Περιφέρεια Αττικής μέσω της κ. Κεφαλογιάννη μας κάλεσε να μπούμε σε διαβούλευση ώστε να ανοίγουν κάποιες δραστηριότητες( Κρεοπωλεία, Οπωροπωλείο, Αρτοποιία, Ιχθυοπωλεια) όλες τις Κυριακές του χρόνου και μέσω της απόφασης μας ο Δήμος να ανακοινώσει αν στα όρια της πόλης επιτρέπει να υπάρχει η συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Βέβαια στην επιστολή της η κ. Κεφαλογιάννη δεν διευκρινίζει τι θα γίνει με τα σούπερ μάρκετ που έχουν τις παραπάνω δραστηριότητες και γιατί μια τέτοια κίνηση γίνεται μόνο στον βόρειο τομέα Αθηνών ζητώντας μια γρήγορη απόφαση δίνοντας μας περιθώριο 8 ημερών.

Η μοναδική δικαιολογια ήταν πως το Χαλάνδρι και η Κηφισιά θεωρούνται τουριστικές περιοχές(!!) και κάτι ανάλογο πρέπει να αποφασιστεί και για τις υπόλοιπες πόλεις του Βορείου τομέα.

Η απόφαση του Δ.Σ. που στάλθηκε και στον Δήμο Αγιάς Παρασκευής είναι αρνητική, όπως ήταν και η παλαιότερη  απόφαση γενικής συνέλευσης της ΕΝΕΒΑΠ.

Θεωρούμε πως κανένας Εμπορικός σύλλογος ή Δήμος δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα αλλά το κεντρικό κράτος και σίγουρα η κίνηση της Περιφέρειας Αττικής γέννα πολλά ερωτηματικά για το που θα καταλήξει μια τέτοια διαβούλευση και η σκέψη μας πάει σε παλαιότερες συζητήσεις για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.Δεν θα μπούμε σε καμία διαπραγμάτευση για να αφαιρεθεί η μία μέρα που έχει ο ελεύθερος επαγγελματίας για ξεκούραση.

Δ.Σ ΕΝΕΒΑΠ