Γιώργος Οικονόμου: “Έχετε μπερδέψει τους ρόλους κ. Δάβαρη”

«Αντί να λυπάστε κ. Ελένη Δάβαρη, αντιδήμαρχε της Καθαριότητας και του Περιβάλλοντος, κοιτάξτε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας και να αναλάβετε τις ευθύνες σας για την κατάσταση που έχετε οδηγήσει την πόλη και τις τριτοκοσμικές συνθήκες των εργαζομένων στην καθαριότητα. Το να μας εγκαλείτε για εργαζόμενους που δεν συμμορφώνονται με τα υγειονομικά μέτρα δείχνει, μάλλον, ότι έχετε μπερδέψει τους ρόλους ή έχετε μεγάλη σύγχυση.

Εκεί πήγαμε να ευχηθούμε και να ακούσουμε τα προβλήματα των εργαζομένων για τα οποία εσείς προκλητικά αδιαφορείτε. Δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι για να ζητάμε πιστοποιητικά εμβολιασμού και να επιβάλουμε κυρώσεις. Είναι κατανοητό γιατί σας ενοχλούν οι φωτογραφίες που δείχνουν την ντροπή της πόλης και το τοξικό περιβάλλον που προσπαθείτε να κρύψετε. Αφήστε επομένως κατά μέρος τις “μάσκες” και τις υποδείξεις και εκπληρώστε τις υποχρεώσεις σας.

Αν όμως πραγματικά σας ενδιέφερε η προστασία της δημόσιας υγείας θα είχατε παραδώσει στους εργαζομένους δύο χρόνια τώρα, όπως προβλέπει η νομοθεσία, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Δεν θα επιτρέπατε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα της ρύπανσης με επικίνδυνα απόβλητα στον χώρο του αμαξοστασίου που έχει γίνει χωματερή. Ούτε θα επιτρέπατε τις παράνομες αυθαίρετες κατασκευές με τα καρκινογόνα υλικά. Γι’ αυτό μην επικαλείσθε την νομιμότητα. Αν θέλετε να βρείτε ενόχους και υπεύθυνους γι’ αυτό που βιώνει η πόλη μας κοιταχθείτε στον καθρέφτη. Αν δεν το γνωρίζετε σας ενημερώνουμε ότι εσείς διοικείτε και όχι εμείς. Εκτός και αν ακολουθείτε πιστά την τακτική του δημάρχου ότι για όλα τα στραβά φταίνε πάντα οι άλλοι και η κακή αντιπολίτευση. Λίγη αυτοκριτική δεν έβλαψε κανέναν».

Γιώργος Οικονόμου

Επικεφαλής “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή”