Νέα απάντηση της Αντι/ρχου Ελένης Δάβαρη στην κόντρα με τον Γιώργο Οικονόμου για την καθαριότητα

Για άλλη μια φορά ο κ. Γιώργος Οικονόμου, στην προσπάθειά του να κάνει αντιπολίτευση, υποκύπτει στον άκρατο λαϊκισμό. Ο κ. Γιώργου Οικονόμου συμπεριφέρεται σαν “προφήτης της καταστροφής” αμφισβητεί πραγματικά στοιχεία (τα οποία γνωρίζει πολύ καλά) αλλά  επικαλείται ό,τι τον βολεύει, με έναν “ανυπόφορο λαϊκισμό και μιζέρια”. Έχουν χάσει εντελώς την ψυχραιμία τους, έχουν χάσει το φιλότιμο, θα χάσουν και πολλά άλλα πατώντας σε τρεις βάρκες…

Επίσης κάνει πως αγνοεί τα προβλήματα που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση όπως η παντελής έλλειψη ανανέωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού ή η λήξη της μίσθωσης του οικοπέδου  που χρησιμοποιείται ως δημοτικό αμαξοστάσιο και για την οποία ο κ. Σταθόπουλος δεν έκανε καμμία ενέργεια ανεύρεσης νέου χώρου.

Προβλήματα, για τη λύση των οποίων, έχουν ήδη γίνει, από την δημοτική μας Αρχή, συγκεκριμένες ενέργειες.

Κάνει, επίσης, πως αγνοεί τα προβλήματα που μας δημιουργεί ο νόμος περί κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων, κάτι που είναι θέμα κεντρικής διοίκησης και όχι δημοτικής Αρχής. Γνωρίζει πολύ καλά ότι μας λείπουν τουλάχιστον 15 οδηγοί για την στοιχειωδώς επαρκή εκτέλεση των δρομολογίων. Χρησιμοποιεί το, υπαρκτό πράγματι, πρόβλημα των συσσωρευμένων κηπευτικών αποβλήτων για να μας πει, δήθεν, ότι η πόλη βρωμάει.

Όχι, κ. Οικονόμου!! Δεν βρωμάει και, παρά τα προβλήματα, η αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων γίνεται με επάρκεια χάρη στον επαγγελματισμό των υπαλλήλων καθαριότητας, όσων φυσικά έχουν απομείνει!

Των οικιακών απορριμμάτων, τονίζω. Γιατί για ογκώδη αστικά απορρίμματα (έπιπλα, στρώματα, είδη υγιεινής) ευθύνεται αποκλειστικά αυτός που τα παράγει.

Και κάτι τελευταίο! Θα συμβούλευα τον κ. Οικονόμου και τους δύο-τρεις συγκεκριμένους «ακόλουθούς του» που, συστηματικά, αστεΐζονται με τα κλαδιά και τα δέντρα να διαβάσουν προσεκτικά τον κανονισμό καθαριότητας, όπως έχει επικαιροποιηθεί από την δημοτική Αρχή του κ. Σταθόπουλου. Διότι οι ανέξοδοι χαριεντισμοί δεν έλυσαν ποτέ κανένα πρόβλημα.

Για οποιαδήποτε απορία σας, παραμένω στη διάθεσή σας. Σας ευχαριστώ, γιατί έτσι μου δίνετε την ευκαιρία να ενημερώνω τους δημότες καθότι, όπως σωστά είπατε, εμείς διοικούμε και, άρα, δεν έχουμε χρόνο να φλυαρούμε και να τρολάρουμε καθημερινώς.

Ελένη Δάβαρη

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας