“Νέα αρχή”: Ο χρόνος αλλάζει αλλά η νοοτροπία του χθες παραμένει

Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης έδειξαν την καλή τους  διάθεση για συνεννόηση με την δημοτική αρχή και με πρωτοβουλία τους,  την τελευταία στιγμή βρέθηκε λύση για επίτευξη συμφωνίας  στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2022.
Παρά τα συμφωνηθέντα όμως και λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, ο Δήμαρχος πιστός στις συνήθειές του και στον κακό του εαυτό από τον οποίο φαίνεται ότι δεν μπορεί να απαλλαγεί,  σε μία επίδειξη αυταρχισμού και αλαζονείας , έφερε για ψήφιση  στην Οικονομική Επιτροπή το σχέδιο Προϋπολογισμού 2022, χωρίς να προηγηθεί καμία συνεννόηση,  συζήτηση και διαβούλευση με την αντιπολίτευση!!!
Λες και έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο για να επιβάλει και να περνάει ό,τι θέλει. Σαν να μην πήρε το μάθημά του από την περσινή χρονιά, που με τα καμώματά του ο Προϋπολογισμός καθυστέρησε τρεις μήνες,  αφού αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να υιοθετήσει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Άσχετα βέβαια αν στην συνέχεια,  μέσω των συνεχών αναμορφώσεων,  αθέτησε τα συμφωνηθέντα και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έκανε του κεφαλιού του.
Αυτό είναι το πολιτικό του ήθος και η δημοκρατική του αντίληψη.
Αθετεί για άλλη μια φορά τον λόγο του και αυτόν τον εμπαιγμό, τον θεωρεί “πολιτική μαγκιά”. Όπως έχει πει πολλές φορές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο  “κάνει ό,τι γουστάρει”.
Δεν αξίζει πλέον, με τέτοια συμπεριφορά, να προσπαθήσουμε πάλι να τον επαναφέρουμε στον δρόμο της συναίνεσης και της λογικής. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας  δεν θα λάβουμε μέρος στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και  άμεσα  θα επιδιώξουμε  διαβούλευση με τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης με στόχο να συνδιαμορφώσουμε μία ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση Προϋπολογισμού για το 2022. Για το καλό της πόλης, που παραμένει με μεγάλα προβλήματα, είμαστε διατεθειμένοι να παραμερίσουμε τις διαφορές μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις συνεννόησης σε μία κρίσιμη περίοδο που  η παρατεταμένη πανδημία δημιουργεί συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Καλή Χρονιά με υγεία και καλή φώτιση σε όλους
.



Γραφείο τύπου “Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή”