Η Αντιδήμαρχος Ε. Δάβαρη δίνει απάντηση στα ερωτήματα του Γ. Οικονόμου

Μετά τη χθεσινή (5/1/2022) δημοσίευση των ερωτημάτων σχετικά με την Καθαριότητα και το αμαξοστάσιο του Δήμου από τον κ. Γιώργο Οικονόμου (Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή), σπεύδει σε απάντηση η καθ’ ύλην αρμόδια Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Ελένη Δάβαρη.

////////

Ενώ οι γνώσεις πολλαπλασιάζονται, βάσει στατιστικών στοιχείων, επί δυο, κάθε πέντε χρόνια περίπου, η άγνοια τείνει να γίνει ενδημικό στοιχείο της κοινωνικής μας ζωής. Μία από τις σοβαρές αιτίες των ανισοτήτων που παρατηρούνται στον ανεπτυγμένο κόσμο συνδέεται με τις μεγαλύτερες ή μικρότερες δυνατότητες των ανθρώπων να ενσωματώνονται στις αποκαλούμενες «κοινωνίες της γνώσης». Αυτές, δηλαδή, που ανατρέπουν πολλά δεδομένα στους αμαθείς και ως εκ τούτου, δεν έχουμε κερδισμένους αλλά χαμένους. Οι δε χαμένοι, επειδή δεν πολυκαταλαβαίνουν τι συμβαίνει, είναι ευάλωτοι στην άγνοια που καλλιεργεί ο έρπων λαϊκισμός.

Ο κ. Οικονόμου, λοιπόν, φαίνεται ότι επειδή διαθέτει άπλετο χρόνο συνεχίζει να επαναλαμβάνεται. Αυτό, όμως, δεν με υποχρεώνει να απαντώ σε θέματα που έχω ήδη απαντήσει. Ο κ. Οικονόμου είτε έχει άγνοια για τα προβλήματα της πόλης είτε σκοπίμως παραπληροφορεί. Διότι, μόνο για μικροπολιτικούς λόγους, θα μπορούσε να αποσιωπά το γεγονός ότι τα προβλήματα στα οποία αναφέρεται αφενός τα κληρονομήσαμε και αφετέρου έχουμε ήδη δρομολογήσει τη λύση τους.

Τις γενικολογίες διαφόρων επίδοξων και «ως δια μαγείας» σωτήρων, η πόλη δεν τις ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ.

Ελένη Δάβαρη

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής