ΕΚΤΑΚΤΟ: Σχολεία: Βρέθηκαν 14.000 κρούσματα από τα self test σε μαθητές-καθηγητές

Περίπου 14.000 κρούσματα έχουν ανιχνευτεί μέσω των self test που έγιναν υποχρεωτικά σε μαθητές και καθηγητές για την επιστροφή τους στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Παιδείας έχουν ήδη ανιχνευθεί μέσω self test (μέχρι χθες βράδυ) περίπου 14.000 εν δυνάμει κρούσματα, τα οποία όπως σημειώνουν πηγές του υπ. Παιδείας «δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν. Όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς».

Αυτή τη φορά, λόγω του ότι απαιτήθηκε και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς να κάνουν self test, ο συνολικός έλεγχος που έγινε σε μια μέρα ξεπερνά τα 1,6 εκατ. ανθρώπους και πρόκειται ουσιαστικά για το μεγαλύτερο ταυτόχρονο έλεγχο πληθυσμού κατά του κορωνοϊού.

Πηγή: iefimerida.gr