Σγουρός σε Ανδρουλάκη: Δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε πολιτικά με στελέχη όπως ο Σμέρος και ο Γιαννακόπουλος

Γιάννης Σγουρός, υποψήφιος Περιφερειάρχης

Προς: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Πρόεδρο

Νίκο Ανδρουλάκη

 Κοιν.: 1.Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη

  1. Πρόεδρο και μέλη ΕΔΕΚΑΠ

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Καταρχάς ευχόμαστε Καλή Χρονιά και επιτυχία στο δύσκολο έργο σου για την αναγέννηση και την επιτυχία της Παράταξής μας, που έρχεται από μακριά και μπορεί να πάει και πάλι πολύ μακριά με την ενότητα και τον αγώνα όλων μας.

Οφείλουμε με την ευκαιρία της εκλογής σου και την ανάληψη ιστορικών ευθυνών για την Παράταξη, να σε ενημερώσουμε – όπως είχαμε ενημερώσει και την αείμνηστη Πρόεδρό μας Φώφη Γεννηματά, πριν 2 χρόνια ακριβώς – για τα συμβαίνοντα στην Περιφέρεια Αττικής και την συμπεριφορά δύο (πρώην  πλέον) στελεχών της Παράταξής μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, η οποία προσβάλλει το χώρο μας και δεν συνάδει με το ιδεολογικό, ηθικό και αξιακό χαρακτήρα της Παράταξής, του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, των οποίων είμαστε μέλη και αυτοδιοικητικά στελέχη στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας.

Στις εκλογές του Μαΐου 2019, δώσαμε μια σκληρή και άνιση μάχη στην  Περιφέρεια Αττικής – κόντρα  σε κατεστημένες δομές, συστημικά ΜΜΕ και μεγάλα συμφέροντα- όπου μας εμπιστεύθηκε το 17,5% των πολιτών – σχεδόν 300.000 ψηφοφόροι- με μόνο όπλο το έργο, το πρόγραμμά μας και την συγκινητική μάχη των εκατοντάδων προοδευτικών αυτοδιοικητικών στελεχών που μας στήριξαν.

Η Παράταξή μας, Παράταξη έργου, με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό, λειτουργώντας με ευθύνη και απόλυτη δημοκρατική εσωτερική λειτουργία, πιστή στην εντολή των προοδευτικών πολιτών που μας στήριξαν, από τη πρώτη μέρα της νέας Περιφερειακής θητείας, πορεύθηκε με ήθος, υπευθυνότητα,

προτάσεις και προοδευτικό πρόσημο, απέναντι στη διοίκηση Πατούλη,  που  επαγγέλθηκε  το  νέο, αλλά λειτουργεί συνειδητά με βάση το πιο παλιό, συντηρητικό, αυταρχικό και ξεπερασμένο μοντέλο του παρελθόντος, σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με την προηγούμενη Περιφερειάρχη Αττικής.

Από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να πούμε ΟΧΙ σε κάθε συναλλαγή και σε κάθε συνεργασία άνευ αρχών, αρνούμενοι να μοιραστούμε καρέκλες εξουσίας, πιστοί στη δέσμευσή μας για μια  δημιουργική και μαχητική παρουσία, προς όφελος των πολιτών της Αττικής και μόνον.

Την απόφασή μας αυτή, η οποία προήλθε μέσα από απόλυτα διαφανείς, επίμονες και συνεχείς δημοκρατικές συζητήσεις και διαδικασίες της Παράταξής μας, επέλεξαν να τορπιλίσουν με τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις τους, δύο εκλεγμένα στελέχη της Παράταξης και στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, τα οποία ακολούθησαν τον ιδιοτελή δρόμο της… δήθεν Ανεξαρτητοποίησης και ταυτόχρονα την άμεση συνεργασία με την Παράταξη Πατούλη, από τις πρώτες μόλις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

  • Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Βόρειο Τομέα με την Παράταξή μας, ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών από τον κ. Πατούλη. Μάλιστα παρευρίσκεται συχνά σε συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και σε συνεστιάσεις!
  • Ο Γιάννης Σμέρος, μέλος της Κ.Π.Ε του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣεκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Ανατολική Αττική με την Παράταξή μας -και κατά δήλωσή του, συνεργάτης σας- με πρόταση Πατούλη, ορίστηκε Μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ και μέλος της 7μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, αλλά και Πρόεδρος της Επιτροπής Καταλληλότητας – Παραλαβής – Παράδοσης Μισθωμένων Κτιρίων – Αγοράς Ακινήτων της Περιφέρειας Αττικής!
  • Σε αντάλλαγμα και οι δύο ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ψηφίζουν με συνέπεια υπέρ της Παράταξης του κ. Πατούλη και μάλιστα σε σημαντικά θέματα, όπως στην παράνομη χρηματοδότηση του Attica tv, στις εκλογές για την ΕΝΠΕ, στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Αττικής κλπ, εξασφαλίζοντας έτσι την πλειοψηφία στην Παράταξη του κ. Πατούλη.

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Η στάση, η συμπεριφορά και οι πράξεις των ανωτέρω μελών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, είναι απολύτως ιδιοτελείς, απαξιωτικές και πέρα από κάθε ιδεολογικό, αξιακό και ηθικό πλαίσιο, ευθέως προσβλητικές στους πολίτες που μας στήριξαν. Είναι δε, αυταπόδειχτα υπονομευτικές τ η ς κοινής μας πολιτικής πορείας και προσπάθειας αναγέννησης του Κινήματός μας σε όλα τα επίπεδα.

Θεωρούμε ότι αυτή η θλιβερή εξέλιξη στην Περιφέρεια Αττικής πρέπει να σας απασχολήσει, διότι είμαστε βέβαιοι ότι μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες και δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε στο χώρο μας πρόσωπα που θέτουν το προσωπικό τους συμφέρον και το ΕΓΩ τους πάνω από την Παράταξη και το Κίνημα, παραβιάζοντας κάθε έννοια ηθικής.

Σε κάθε περίπτωση, τα μαχόμενα ανιδιοτελώς στελέχη της Παράταξής μας -της μεγαλύτερης αυτοδιοικητικής παράταξης της χώρας- δεν μπορούν να συνυπάρχουν πολιτικά με στελέχη όπως ο Βασίλης Γιαννακόπουλος και ο Γιάννης Σμέρος, που «έναντι πινακίου φακής» εγκαταστάθηκαν στην «αυλή Πατούλη».

Βέβαιοι ότι ως νέος Πρόεδρος της Παράταξης, είστε η εγγύηση για μια νέα αναγεννητική πορεία ήθους και αξιών, αναμένουμε τις άμεσες δικές σας ενέργειες.

Με τις καλύτερες ευχές μας και συντροφικούς χαιρετισμούς,

Ανδριανή Αβραμίδου- Λαμπροπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλος Πειραιά

Σπύρος Αδαμόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα

Νίκος Ανδρουλακάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Μάκης Γιομπαζολιάς, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Βαγγέλης Αλμπάνης, Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Γιώργος Κατριβάνος, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικού Τομέα

Δημήτρης Κατσικάρης, Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά Άννα Μεθυμάκη, Περιφερειακός Σύμβουλος ΝοτίουΤομέα Λιλίκα Βασιλάκου, Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αττικής

Κώστας Καράμπελας, Πρώην Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Βασίλης Κόκκαλης, Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αττικής

Θανάσης Σπονδυλίδης, Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αττικής

Λεωνίδας Αθανασιάδης, Πρώην Αντιπεριφερειάρχης, Μέλος Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Παναγιώτης Βουδούρης, Πρώην Αντινομάρχης, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νήσων

Μιχάλης Βασιλάκης, Πρώην Αντινομάρχης και πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Τομέα

Σωτήρης Ντούρος, Πρώην Δήμαρχος Αχαρνών, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής,

Στέλιος Μαριδάκης, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικού Τομέα

Κώστας Κανελλάκης, Πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

Γεώργιος Ντούρος, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Μιλτιάδης Πρέκας, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Νίκος Μαγκανάρης, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Τάσος Μπαντουβάς, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής