Οι Κορασίδες του ΓΣΑΠ παρέμειναν στην Α΄ Κατηγορία!

Ούτε μια μπαλιά χαμένη

Το σημαντικότερο αγωνιστικό γεγονός του τριήμερου 19-20-21 /02 ήταν η νίκη-θρίλερ των κορασίδων μας επί των κορασίδων του Αθηναϊκού, με την οποία εξασφάλισαν την παραμονή της ομάδας στην Α κατηγορία της ΕΣΚΑ. Τα μίνι μας συνέχισαν την αγωνιστική τους άνοδο παίρνοντας την  νίκη, όπως και οι γυναίκες μας με την Τερψιθέα Γλυφάδας, φιγουράροντας στην Β’ θέση της βαθμολογίας. Οι νεάνιδές μας ξεκίνησαν την β φάση του πρωταθλήματος με ήττα από την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα της Ηλιούπολης.

Α. ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

ΓΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ : 45-43 (9 -7, 12-4, 10-17, 14-15)

Λύτρωση!

Το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς το κρατήσαμε για το τέλος! Μπαίνοντας στο γήπεδο όλοι ξέραμε ότι η νίκη θα πήγαινε σε αυτόν που την ήθελε περισσότερο και θα κατάφερνε να βγάλει στο παρκέ τον καλύτερό του εαυτό. Η νίκη σήμαινε παραμονή στην πρώτη κατηγορία, και η ήττα επιστροφή στην χαμηλότερη.

Ο αγώνας ξεκίνησε με δικό μας ριμπάουντ αλλά οι επιθέσεις μας ήταν άστοχες, παρά το ότι γίνονταν με καλές προϋποθέσεις. Αντίθετα οι παίχτριες του Αθηναϊκού ήταν πιο εύστοχες με αποτέλεσμα το 0-5 να έρθει φυσιολογικά. Η αντίδρασή μας ήρθε γρήγορα και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την ομάδα μας μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο δείξαμε τα δόντια μας, σουτάραμε σωστά, αμυνθήκαμε με πάθος και το ημίχρονο έκλεισε στο +10. Όλα έδειχναν ότι το νερό είχε μπει στο αυλάκι, οι αντίπαλες είχαν μπλοκάρει και στο δεύτερο ημίχρονο περιμέναμε μια άνετη επικράτηση. Οι αθλήτριες του Αθηναϊκού όμως είχαν αντίθετη άποψη και με πολύ καλή ευστοχία άρχισαν να ροκανίζουν την διαφορά, ενώ οι δικές μας συνέχιζαν με κοπανάνε την στεφάνη… Στο τέταρτο δεκάλεπτο το γήπεδο συνέχιζε να γέρνει και 6,5 λεπτά πριν το τέλος το σκορ είχε γυρίσει σε 33-36! Η καταστροφή άρχισε να μας χαμογελάει. Η αντεπίθεση ξεκίνησε με ένα καλάθι της Κωνσταντίνας Α., την σκυτάλη πήρε η Λυδία με 5 συνεχόμενους πόντους, βάζοντας την ομάδα μας στην θέση του οδηγού. Οι παίχτριες του Αθηναϊκού αντέδρασαν και η διαφορά κατέβηκε στο καλάθι. Τρίποντο της Αντζελίνας, βολή μέσα του Αθηναϊκού και καλάθι της Ελπίδας οπότε φτάσαμε +4 αλλά το ματς δεν είχε τελειώσει. Ένα φάουλ και μια απροσεξία στην άμυνα και η διαφορά κατέβηκε στον 1 πόντο. 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος η Λυδία κέρδισε φάουλ. Ο coach Χατήρας πήρε τάιμ άουτ για να δώσει εντολές και η Λυδία πήγε στις βολές. Μέσα η πρώτη και η διαφορά πήγε στους 2 πόντους. Η δεύτερη βρήκε σίδερο, η Κωνσταντίνα  έκλεψε το ριμπάουντ, ακολούθησε ελληνορωμαϊκή πάλη μεταξύ των 5 παιχτριών γύρω από την μπάλα, η οποία κατέληξε μετά από 5 δευτερόλεπτα στα χέρια των παιχτριών του Αθηναϊκού. Στα λίγα δευτερόλεπτα που έμειναν έσπρωξαν την μπάλα προς το καλάθι μας για να την πασάρουν τελικά … στην  Αντζελίνα. Game over! Το άκουσμα της κόρνας σήμανε την αρχή για το μεγάλο πανηγύρι! 

Και του χρόνου με υγεία, πάλι στην 1η κατηγορία!

ΓΣΑΠ (Χατήρας) : Σινάνογλου Κ., Παγίδα,  Σινάνογλου Α., Πολυμένου, Αραβανή, Κοντογιωργάκη, Κείσογλου,  Δασκαλάκη, Σινιώρη,  Αλεξάνδρου, Κασκαβέλη, Χατήρα

Β. ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΓΣΑΠ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ : 70-56(16-13,14-16,24-13,16-14)

Διαιτητές: Αγγελής , Χατζημάρκος ( με υποδείξεις που εκνεύρισαν πάγκους και κερκίδα).

Με αρκετές ελλείψεις, για λόγους υγείας, παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στον χθεσινό αγώνα και επόμενο ήταν να επηρεαστεί η απόδοσή τους.Κακό το θέαμα στο 1ο ημίχρονο, με μεγάλα διαστήματα χωρίς σκορ, λανθασμένες επιλογές και την νευρικότητα να κυριαρχεί, είχαν σαν αποτέλεσμα τις μικρές διαφορές που έχτιζε η κάθε ομάδα γρήγορα να τις καλύπτει ο αντίπαλος.

Στην 3η περίοδο η ομάδα μας επέστρεψε στην κανονικότητα μείωσε τα λάθη της, βελτίωσε την επιθετική της λειτουργία και με επιμέρους σκορ 16-4 άνοιξε την διαφορά άνω των 10 πόντων την οποία με σωστή διαχείριση διαφύλαξε έως το τέλος, δίνοντας την δυνατότητα στον προπονητή να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες.

Συγχαρητήρια σε αθλήτριες και προπονητή που ξεπέρασαν με επιτυχία τις απρόσμενες απουσίες, με την ευχή στον επόμενο εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΚ Περιστερίου να δούμε την ομάδα μας να παρατάσσεται πλήρης.

ΓΣΑΠ (Τασιόπουλος): Πενέλη 8(2), Χατήρα 1,Τσιαδή 18(2), Ακρίβου 14, Αραβανή,

Ευαγγελάτου, Τριανταφύλλου 6 , Σακουλάκη 5(1) , Γρίσπου 18, Κακοσούρη.

ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΓΛ.(Αποστολάκης, Βασιλάκος): Κορδαλή 3,Ιωαννίδου 11, Αγκάι 3(1),  Συγγρού 4, Καντέλη 14(1), Μπακάλη 18, Μουστάκα 3(1).

Γ. ΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ

ΓΣΑΠ – ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: 42-54 (16-9,8-18,9-7,9-20)

Πρώτη αγωνιστική στην Β΄ Φάση νεανίδων με την ομάδα μας να μην καταφέρνει να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα παρά την πολύ καλή προσπάθειά της.

Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο για τις δύο ομάδες με τα κορίτσια μας να κάνουν ιδανικό ξεκίνημα την 1η περίοδο αλλά ο αντίπαλός μας ανέβασε την απόδοσή του και προηγήθηκε με 3 πόντους στο τέλος του πρώτου μέρους. Με την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου υπολειπόμασταν μόλις έναν πόντο, όμως η κόπωση ήταν ορατή στις αθλήτριές μας κάτι που εκμεταλλεύθηκε ο αντίπαλός μας στην τελευταία περίοδο και έφτασε στην τελική επικράτηση. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την προσπάθειά της. Η αναβολή του αγώνα της Πέμπτης δίνει την ευκαιρία στα κορίτσια μας να αναπληρώσουν  τις δυνάμεις τους και να παρουσιαστούν έτοιμες την επόμενη Δευτέρα εντός έδρας με αντίπαλο τον Ιάσονα Κολωνού στις 21:45.

ΓΣΑΠ (Χατήρας): Πενέλη 17 (1),Χατήρα 13 (1),Κέντρου, Κυρκοπούλου, Μήτση,

Χριστοπούλου 4,Μητροπούλου,Κανιστρά,Κακοσούρη 8 (2), Αλεξάνδρου, Αραβανή.

Δ. ΤΑ ΜΙΝΙ ΜΑΣ

Γ.Σ.Α.Π – Αστέρας Νέας Μάκρης-Μαραθώνα: 27-18 (7-5, 4-0, 9-4, 7-5, 0-4)

Την Κυριακή 20/02, τα κορίτσια μας, αντιμετώπισαν εντός έδρας την ομάδα του Αστέρα Νέας Μάκρης, στα πλαίσια του ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ της ΕΣΚΑ. Έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα, έβγαλαν όμορφες φάσεις ακολουθώντας τις οδηγίες της coach και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Την Κυριακή 27/02, η ομάδα μας παίζει ξανά εντός έδρας, με τον Κρόνο Γέρακα. Ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια, σε ένα δύσκολο αγώνα.

Γ.Σ.Α.Π (Ναζίρη): Πάγια, Πολυμένου, Κασκαβέλη, Σεφερλή, Μαρτάκη, Ζαγλανίκη, Πολυχρονοπούλου, Καραπατή, Γρηγοριάδη, Χουρδάκη, Κυρκοπούλου, Κοντογίωργη .