Ανθρωπιστική βοήθεια στον Ουκρανικό λαό από την Περιφέρεια Αττικής – Σε ετοιμότητα η Ομάδα Άμεσης Δράσης

Δράσεις ενίσχυσης του πληττόμενου λαού της Ουκρανίας από την Ομάδα Άμεσης Δράσης της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Γ. Πατούλης : «Οφείλουμε ως χώρα να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά»

Ανθρωπιστική βοήθεια, για την στήριξη του πληττόμενου Ουκρανικού λαού έχει οργανώσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, ζήτησε να τεθεί σε ετοιμότητα, η Ομάδα Άμεσης Δράσης της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, προκειμένου να συμμετέχει στην ανθρωπιστική βοήθεια στις πληττόμενες περιοχές. Επίσης το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πρόκειται να αποστείλει 20 κούτες, με  φάρμακα και υγειονομικό υλικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προξενείου της Ουκρανίας.

Παράλληλα ο ΙΣΑ, ζήτησε από όσα μέλη του γνωρίζουν Ουκρανικά και Ρωσικά να συμβάλλουν στην περίθαλψη των προσφύγων. Ήδη 15 γιατροί έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα του ΙΣΑ.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για όσα συμβαίνουν στον Ουκρανικό λαό. Κανένας πόλεμος δεν είναι ανεκτός τον 21ο αιώνα. Οφείλουμε ως χώρα να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται σκληρά. Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών οργανώνουν δράσεις ενίσχυσης των αμάχων και των προσφύγων. Έστω και την ύστατη στιγμή, προσευχόμαστε και ελπίζουμε για κατάπαυση του πυρός. Πρέπει άμεσα να σταματήσει η εισβολή και να σωθούν χιλιάδες ζωές που κινδυνεύουν