Οι απαντήσεις του κ. Μυλωνάκη στις προτάσεις του Συλλόγου Κοντοπεύκου

Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντόπευκου – Παράδεισου – Πευκακίων Αγίας Παρασκευής

Αγία Παρασκευή 15/2/22

Θέμα :  Οι Απαντήσεις του επικεφαλής της Δημ. Παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ενεργοί πολίτες Αγίας Παρασκευής κ. ΜΥΛΩΝΑΚΗ στις προτάσεις μας για το Τεχνικό Πρόγραμμα & τον  Προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2022

Επί αυτών που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα & τον Προϋπολογισμό

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Προβλέπεται περιορισμένη λειτουργία των Δημοτικών ιατρείων. Παραμένουν κλειστά τα Δημοτικά Ιατρεία Πευκακίων και Κοντόπευκου. Ζητάμε να προβλεφθεί η απαιτούμενη δαπάνη για την πλήρη επαναλειτουργία τους. Η περιοχή μας είχε 2 Δημοτικά ιατρεία στα Πευκάκια και το Κοντόπευκο για την προληπτική ιατρική και την αγωγή ζωής, που ο Δήμος έκλεισε το 2012 και το 2020 αντίστοιχα. Διεκδικούμε την άμεση επαναλειτουργία τους. Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή της πανδημίας είναι απολύτως χρήσιμα και αναγκαία γιατί μπορούν να καλύψουν κενά του ΕΣΥ στην πρόληψη όπως είναι η καθημερινή και δωρεάν εκτέλεση διαγνωστικών τεστ κορονοϊού και  στην έγκυρη ενημέρωση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επίσης ενημέρωση για την πρόληψη άλλων ασθενειών, βοήθεια για την απαλλαγή από βλαβερές συνήθειες όπως το κάπνισμα και εκτέλεση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για πρώτες βοήθειες και άλλα..

Είμαστε υπέρ της λειτουργίας των Δημ. Ιατρείων, Έγινε συζήτηση στο Δημ Συμβούλιο και υπάρχει απόφαση της πρότασης που κατέθεσε ο Μ. Γαβράς και δεν έχει εφαρμοστεί.

Δεν είναι στις προτεραιότητες της σημερινής Δημοτικής Αρχής παρόλο που σε αυτήν υπάρχουν πολλοί γιατροί. Ο Δήμος θα πρέπει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Συντήρηση  Δικτύου Ακαθάρτων

Η δυσοσμία των φρεατίων στο Κοντόπευκο είναι πρόβλημα που διαιωνίζεται πολλά χρόνια χωρίς να έχει επιλυθεί. Τον χειμώνα αυτό πρέπει να γίνει ο καθαρισμός του συνόλου του αποχετευτικού δικτύου στο Κοντόπευκο με μέριμνα του Δήμου από την ΕΥΔΑΠ. Αν το έργο αυτό δεν περιλαμβάνεται στην προβλεπόμενη δαπάνη να παρακαλούμε να το προσθέσετε. Η σημερινή κατάσταση αποβαίνει σε βάρος της υγείας των κατοίκων.

Χρειάζεται μια επίμονη στάση της Δημοτικής Αρχής προς την ΕΥΔΑΠ για να γίνει μια πλήρης καταγραφή της κατάστασης του αποχετευτικού δικτύου. Κατηγορούμε την Δημ Αρχή γιατί δεν το έχει σε προτεραιότητα.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ  ΚΟΙΤΗΣ  ΡΕΜΑΤΩΝ

Δερβενακίων και Τήνου υπάρχει ρέμα περίπου 100 μέτρων γεμάτο σκουπίδια. Γεμάτο σκουπίδια είναι και ο υπόλοιπος χώρος. Αν δεν περιλαμβάνεται στην προβλεπόμενη δαπάνη ο καθαρισμός και η οριοθέτηση της κοίτης να μεριμνήσετε να γίνει. Το θεσμικό πλαίσιο για τα ρέματα όσο μικρά και να είναι, επιβάλλει τον καθαρισμό τους και την οριοθέτηση της κοίτης του.

Εκκρεμεί από την Πολεοδομία η οριοθέτηση του ρέματος. 

ΑΓΟΡΑ  ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

Πέραν του οικοπέδου της Πάρου είναι αναγκαία η απόκτηση των εξής οικοπέδων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως ελεύθεροι χώροι:

  1. Παπάγου: Πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απόκτησης από το Υπουργείο Γεωργίας και να χρησιμοποιηθεί ως χώρο πρασίνου. Έως τότε, πρέπει να καλύψει ο δήμος τις ανάγκες κηπουρού για την καθαριότητα του χώρου.
  2. Παπαρρηγοπούλου: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πρασίνου.
  3. Δερβενακίων και Τήνου: Ένα τμήμα είναι ιδιόκτητο, ο Δήμαρχος μας είπε πως θα αγορασθεί όμως δεν βλέπουμε να προβλέπεται στον προϋπολογισμό. Είναι ανάγκη να αποκτηθεί από τον Δήμο και να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πρασίνου.
  4. Τρίγωνο Θάλειας: Είναι ανάγκη να αναπλαστεί, ώστε να αντιπροσωπεύσει την εικόνα της πόλης μας  στην πολυσύχναστη διέλευση πολιτών όμορων Δήμων που χρησιμοποιούν το ΜΕΤΡΟ.

Άλλο ένα παράδειγμα κακοδιοίκησης και αδράνειας. Περνούν τα χρόνια, αλλάζουν οι δήμαρχοι αλλά τα προβλήματα δυστυχώς πληθαίνουν αντί να επιλύονται.

Η πρόταση της παράταξής μας γι’αυτούς τους χώρους είναι να γίνει ένα κάλεσμα σε αρχιτέκτονες της πόλης οι οποίοι θα καταθέσουν αφιλοκερδώς σε έναν «άτυπο διαγωνισμό» τις προτάσεις για την αισθητική αναβάθμιση τους. Η καλύτερη πρόταση μπορεί να κερδίσει κι ένα βραβείο. Φυσικά θα πρέπει να οριστεί ένα πλαφόν στο ποσό της υλοποίησης.

ΜΠΑΛΟΝΙ  3ου ΛΥΚΕΙΟΥ

Η χωροθέτηση του έργου καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το μπαλόνι είναι ενεργοβόρο και είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή του.

Η πρόταση μας ανέκαθεν ήταν η αξιοποίηση των 2 γηπέδων μπάσκετ που υπάρχουν στο χώρο του σχολείου, δημιουργώντας έτσι έναν νέο αθλητικό χώρο με άξονα το κλειστό γυμναστήριο Κοντόπευκου με χρήση για τα παιδιά του σχολείου το πρωί και τα παιδιά της γειτονιάς το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μια κλειστή εγκατάσταση που θα σέβεται απολύτως την αισθητική του περιβάλλοντος, θα πληροί όλους τους πολεοδομικούς όρους και ταυτόχρονα θα εναρμονίζεται πλήρως στις προδιαγραφές που πρέπει να έχει μια κλειστή αθλητική εγκατάσταση.

Δυστυχώς ο κ. Ζορμπάς λειτουργεί και πάλι στην κατεύθυνση να κάνουμε κάτι πρόχειρο γιατί έρχονται οι εκλογές. Έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο αιφνιδιαστικά το θέμα της προμήθειας ενός μπαλονιού, χωρίς προδιαγραφές, χωρίς να διασφαλίζει κανείς την ασφάλεια της κατασκευής, με ένα αρκετά μεγάλο τίμημα κατά τα λεγόμενά του και κυρίως χωρίς να συζητηθεί με την σχολική κοινότητα με στόχο να κατηγορήσει για άλλη μια φορά την αντιπολίτευση για τις δικές του παραλείψεις. Ήταν μονόδρομος για εμάς να αποχωρήσουμε από την «κακοστημένη παράσταση» του κ. Ζορμπά.

ΙΟΛΑΣ

Αποτελεί διεθνές τοπόσημο τέχνης, καθώς εκτός από τις συλλογές έργων που εμπεριείχε και τα δομικά του στοιχεία είναι κι αυτά έργα τέχνης. Διεκδικούμε :

  1. Την επιτάχυνση των έργων για την αξιοποίησή του.
  2. Την τακτική ενημέρωσή μας, με την συμμετοχή μέλους του ΔΣ στην σχετική επιτροπή του Δήμου και την κοινοποίηση στον σύλλογό μας της μελέτης ανάπλασης του κτιρίου.
  3. Ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής στο προαύλιο του Μεγάρου αφού καταστεί ασφαλής, ώσπου ν΄ αρχίσουν οι εργασίες και κατά τη διάρκεια των εργασιών στο βαθμό που δεν αποτελεί παρακώλυση του έργου και φυσικά μετά την αποπεράτωσή του.

Έχουν περάσει 5 χρόνια από τη αγορά της βίλας και του κτήματος και δυστυχώς δεν έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση για την φυσιογνωμία που θα έχει ο χώρος.

Ζητάμε επίμονα όλα αυτά τα χρόνια να ανοίξει αυτή η συζήτηση ώστε όταν θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση να μην χάσουμε άλλο χρόνο για να αποδοθεί στους κατοίκους. Δυστυχώς ο κ. Ζορμπάς και ο κ. Σταθόπουλος παλιότερα δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται για τι πράγμα μιλάμε…

ΠΛΕΟΝ αυτών που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα η περιοχή Κοντόπευκου – Παράδεισου – Πευκακίων έχει ανάγκη και τα εξής :

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – Υγεία Ασφάλεια Καθαριότητα

  1. Αθλητικό κέντρο Πευκακίων. Το έργο όπως παρουσιάστηκε δεν έχει χαρακτηριστικά ήπιας ανάπτυξης και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Αντίθετα, μας δίνει την εικόνα υπερεκμετάλλευσης του διατιθέμενου χώρου, με ελάχιστους χώρους πρασίνου και με υπερανάπτυξη αθλητικών γηπέδων, που παραπέμπει στην  δημιουργία ενός υπερτοπικού αθλητικού κέντρου και όχι σε ένα τοπικό αθλητικό κέντρο ήπιων δραστηριοτήτων, φιλικό και συμβατό με το αμιγώς οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής.
  2. ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΟΥ :  Μικρός και ακατάλληλος ο χώρος που βρίσκεται το Αμαξοστάσιο. Άμεσα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο, κατάλληλο  χώρο. Μέχρι να γίνει η μετεγκατάσταση  να ληφθεί μέριμνα για την υγειονομική επάρκεια του χώρου.

Το πρόβλημα του αμαξοστασίου είναι πολύ σοβαρό και απαιτείται άμεση εύρεση λύσης. Είναι λυπηρό που το θυμόμαστε μόνο όταν υπάρχει μια δικαστική εξέλιξη στην έξωση που μας έχει κάνει ο ιδιοκτήτης του χώρου που στεγάζεται σήμερα το αμαξοστάσιο. Μέχρι σήμερα είμαστε θετικοί σε όλες τις προτάσεις που έχει φέρει η Δημοτική αρχή μέχρι σήμερα ωστόσο πιστεύομε ότι καμία από αυτές δεν δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Η πρόταση μας, την οποία μέχρι σήμερα απορρίπτει ο κ. Ζορμπάς ως μη πραγματοποιήσιμη, είναι ο χώρος που βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα του Σταυρού. Ο χώρος αυτός εντελώς παράλογα έχει χαρακτηριστεί ως Β’ ζώνη Υμηττού με αποτέλεσμα με τις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί να χωροθετηθεί εκεί το αμαξοστάσιο. Πιστεύουμε, όμως, πώς με επίμονες προσπάθειες όλων μας μπορούμε να πείσουμε την πολιτεία να προχωρήσει νομοθετική ρύθμιση για τον αποχαρακτηρισμό του χώρου για την κατασκευή αποκλειστικά και μόνο αμαξοστασίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής με εγκαταστάσεις που θα σέβονται το περιβάλλον και θα έχουν όλες τις απαιτούμενες μελέτες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τους όρους δόμησης.

ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ   :    Προβληματική η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στις συνοικίες μας εξ αιτίας της αδυναμίας του δήμου μας να απομακρύνει τα κλαδέματα. Ήταν πράγματι μεγάλος ο όγκος των κλαδιών φέτος (λόγω Μήδειας) σε κάθε περίπτωση όμως, ο Δήμος όφειλε να τα απομακρύνει σε εύλογο χρόνο. Να δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές για το μέλλον. Ο Κανονισμός Καθαριότητας πρέπει να γίνει σαφέστερος στην διαδικασία απομάκρυνσης των κλαδεμάτων.

Η απομάκρυνση των κλαδεμάτων θα κοστίσει 620 χιλ € εξ αιτίας της έλλειψης έγκαιρης προετοιμασίας από τον Δήμο. Για εμάς το θέμα δεν έχει τελειώσει. Παρακολουθούμε στενά την πορεία της απευθείας ανάθεσης και θα τα ξαναπούμε σύντομα.

  • ΑΤΤΙΚΗ  ΟΔΟΣ  και η AΤΤΙΚΟ  ΜΕΤΡΟ :   H «Αττική Οδός» και η «Aττικό Μετρό» ουδέποτε αποκατέστησαν  το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, αναπλάθοντας και φυτεύοντας τα σκεπαστά μέρη της Περιφερειακής Υμηττού και των ελεύθερων χώρων που προέκυψαν από τα έργα τους. Να μεριμνήσει ο Δήμος ώστε να υποχρεωθούν οι ως άνω εταιρείες σε :
  • Συνολική ανάπλαση όλων των σκεπαστών τμημάτων της «Αττικής οδού», προσθήκη  επαρκούς χώματος και εκτεταμένη δενδροφύτευση με υψηλό, αειθαλές, ελληνικό πράσινο
  • Σκίαση σε όλη την έκταση του Παρκινγκ του Μετρό με  υψηλό πράσινο που θα φυτευτεί σε ανάλογες ζαρντινιέρες
  • Αναπλάσεις των κεντρικών δρόμων προκειμένου να γίνουν πιο φιλικοί και πράσινοι
  • Μαζικές δενδροφυτεύσεις όλων των διαθέσιμων χώρων (τμημάτων που έχουν απομείνει από τα έργα της «Αττικό Μετρό και Αττικής οδού», διευρύνσεις πεζοδρομίων κτλ)
  • Αυτόματο πότισμα και συντήρηση του υπάρχοντος πρασίνου

Να τεθούν στην Αττικό ΜΕΤΡΟ όσα θέματα υπάρχουν και να δοθεί βάρος στην επίλυση μερικών εξ αυτών.

Ως Περιβαλλοντικός Σύλλογος μπορείτε και μόνοι σας να οργανώσετε και μόνοι μια δράση δενδροφύτευσης.  Είναι κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν με επιτυχία. Ο Δήμος παρόλο που θα έπρεπε να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες δυστυχώς μένει αδρανής. Αφού βλέπουμε ότι δεν τα καταφέρνει ας τονίσουμε εμείς ως πολίτες αυτή την αδυναμία που έχει παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας.

Εμείς ως παράταξή ενεργών πολιτών είμαστε στη φάση δημιουργίας εθελοντικών ομάδων ώστε να ενεργοποιήσουμε τις κοινωνικές δυνάμεις της πόλης μας. 

ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

  1. Βιοκλιματική ανάπλαση,ένα έργο κόστους εκατομμυρίων ευρώ, που ήταν στολίδι για την πόλη  μας και το βλέπουμε καθημερινά να φθείρεται. Οι φθορές που δημιουργούνται λόγω της χρήσης (ξερίζωμα δέντρων, σπάσιμο φωτιστικών, κολωνάκια κλπ) δεν έχουν επισκευαστεί μέχρι σήμερα, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας.

Έπρεπε από την παράδοση του έργου να υπάρχει μόνιμα εργολαβία συντήρησής του.

  • Η ΓΑΡΥΤΤΟΥ  εξακολουθεί να παρουσιάζει εικόνα του τριτοκοσμικού δρόμου, γεμάτη λακκούβες, χωρίς πεζοδρόμια, με σημεία μείωσης του πλάτους της απαγορευτικά για τη διέλευση των οχημάτων σε δύο λωρίδες και επικίνδυνη για πεζούς. Στερείται αποχέτευσης ομβρίων, πλημμυρίζει στις βροχές και κλείνει από την άναρχη στάθμευση. Επίσης να αποκτήσει στο τέλος της διέξοδο αριστερά, προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής και δεξιά προς Χαλάνδρι όπως είναι με υποχρεωτική πορεία  σήμερα 

Η Γαρυττού είναι δύσκολο θέμα που ο Δήμος το έχει εγκαταλείψει. Πρέπει κάποιος από τον Δήμο να ασχοληθεί και σε συνεργασία με το Χαλάνδρι να δοθούν λύσεις στα έργα που πρέπει να γίνουν.

  • Να συντηρηθούν δρόμοι, πεζοδρόμια και ποδηλατοδρόμοι  ανάλογα με τη σοβαρότητα της επικινδυνότητας και της λειτουργικότητάς τους με προτεραιότητα τη  Γαρυττού καθώς και την Αγίας Τριάδος.
  • Πρέπει να μπουν φανάρια :
    • στη διάβαση  Παναγούλη στο ύψος του 9ου Δημοτικού, που θ’ ανάβουν τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών σχολεία τους
    • στην Δερβενακίων κα Χρ . Σμύρνης (σχολεία και Εκκλησία)
    •  Δερβενακίων στο ύψος της οδού Ψαρών &
    • Ψαρών και  Αγίας Τριάδος.
  • Η μετακίνηση ΑΜΕΑ συμπολιτών μας είναι απαγορευτική λόγω της ακαταλληλότητας πολλών πεζοδρομίων. Η έξοδος προς Γαρυττού στο Σταθμό της Πλακεντίας δεν έχει ράμπα.
  • Η απόφαση της ΜΕΤΡΟ να καταργήσει το ελεύθερο παρκινγκ στους σταθμούς Πλακεντίας & Χαλανδρίου και να τα παραδώσει σε ιδιώτες, δημιούργησε αφόρητη κατάσταση στους δρόμους μας. Είναι παράλογο να είναι σχεδόν άδεια τα παρκινγκ και τα ΙΧ να πλημμυρίζουν τους γύρω δρόμους. Μέχρι να λογικευτεί η ΜΕΤΡΟ ΑΕ ο Δήμος πρέπει να μεριμνήσει για ελεγχόμενη στάθμευση με κάρτα κατοίκου.
  • Αστικές συγκοινωνίες με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα ( ηλεκτρικά λεωφορεία ) και με αξιοπιστία στα δρομολόγια για να δώσουν κίνητρο στη μετακίνηση δίχως  ΙΧ. Πρέπει να τοποθετηθούν στέγαστρα σε όλες τις στάσεις.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι περιοχές μας στερούνται παντελώς οποιουδήποτε χώρου πολιτισμού, καθώς όλες αυτές οι δραστηριότητες (Κινηματογράφος, Εργαστήρια Τέχνης,  Ωδείο, Θεατρικές ομάδες και λοιποί ανάλογοι χώροι) συσσωρεύονται στις πάνω περιοχές. Υπάρχει παντελής έλλειψη χώρων επικοινωνίας (χώροι συναθροίσεων, στέκια, χώροι   στέγασης των τοπικών  συλλόγων).

  1. Πολιτιστικά κέντρα στο Κοντόπευκο, τον Παράδεισο και τα Πευκάκια. Στο Κοντόπευκο να αξιοποιηθεί το κληροδότημα ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ.
  2. Μεταφορά τμημάτων των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ΠΑΟΔΑΠ που ήδη λειτουργούν και  στις δικές μας περιοχές.
  3. Συνεργασία του Δήμου με την ΕΡΤ  ν’ αναβιώσει ο θεσμός «Summer time» στο προαύλιο  του Ραδιομεγάρου.
  4. Να κατασκευαστούν από το Δήμο στις πλατείες  καλαίσθητες επιφάνειες για τις ανάγκες επικοινωνίας των συλλογικοτήτων της περιοχής  μας, που  απαιτούν την ανάρτηση του έντυπου υλικού δίχως να ρυπαίνεται το περιβάλλον

Ο Δήμος μας δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο Πολιτιστικό προϊόν. Μόνο αποσπασματικές κινήσεις γίνονται. Μία από αυτές ήταν και το SUMMERTIME όπου ο δήμος πλήρωνε στην ΕΡΤ 50.000€ για να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα στο οποίο ο δήμος μας δεν είχε λόγο, ούτε ουσιαστική συμμετοχή. Θα μπορούσε με τόσα πολλά χρήματα να οργανώσει και υλοποιήσει ένα δικό του φεστιβάλ  που θα γινόταν θεσμός με τα χρόνια και θα καμαρώναμε όλοι γι’άυτό. Αυτό που γίνεται δηλαδή σε πολλούς γειτονικούς δήμους.

Χρειάζεται μια προγραμματική συμφωνία με όλους τους φορείς (Αμερικάνικο κολλέγιο, Γαλλικό κολλέγιο, Δημόκριτος, κλπ) που υπάρχουν στην Αγία Παρασκευή για την μέγιστη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων τους από τους κατοίκους της πόλης.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι άθλησης. Τα γήπεδα των Σχολείων παραμένουν συνήθως κλειστά καθώς δεν διαθέτουν φύλακα. Στην πλατεία ΙΟΛΑ δεν υπάρχουν όργανα γυμναστικής.

  1. Να ανοίξουν τα γήπεδα των Σχολείων αφού τοποθετηθούν φύλακες
  2. Να απελευθερωθούν για τους κατοίκους  οι υπάρχοντες χώροι άθλησης έστω και για κάποιες ώρες.
  3. Να κατασκευαστεί  προπονητήριο μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος για τις ανάγκες των αθλητικών ομάδων.
  4. Να εμπλουτιστούν οι  πλατείες με όργανα γυμναστικής, όπου αυτό είναι εφικτό
  5. Να επεκταθούν οι ποδηλατόδρομοι με αναπλάσεις των κεντρικών δρόμων ώστε να  έχουν συνέχεια σε όλη την πόλη

Στα πλαίσια της κάλυψης των αναγκών των σχολείων θα μπορούσε να γίνει ανάθεση φύλαξης και να μένουν ανοικτές οι αυλές στα παιδιά της γειτονιάς του κάθε σχολείου.