Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγίας Παρασκευής-OXI στον πόλεμο -ΝΑΙ στην ειρήνη

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγίας Παρασκευής-OXI στον πόλεμο -ΝΑΙ στην ειρήνη

Ο Πόλεμος δεν μπορεί να είναι η λύση σε κανένα πρόβλημα. Το ΟΧΙ στον πόλεμο είναι αδιαπραγμάτευτο και αυτή είναι διαχρονικά η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει ήδη οδηγήσει σε μια σοβαρή ανθρωπιστική, προσφυγική και ενεργειακή κρίση και προμηνύει μια νέα απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα ενώ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές της διεθνούς συμβίωσης και νομιμότητας.

•  Καταδικάζουμε απερίφραστα τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της ενώ αναδεικνύουμε ταυτόχρονα τις ευθύνες του ΝΑΤΟ σε αυτή την αχρείαστη σύγκρουση.

•  Καταδικάζουμε παράλληλα την αποστολή πολεμικού υλικού με αποκλειστική πρωτοβουλία του ΠΘ που εμπλέκει τη χώρα μας εμμέσως σε ένα πόλεμο και δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση της σε έναν ιδιότυπο γεωπολιτικό συσχετισμό.

•  Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό και στηρίζουμε σθεναρά κάθε πρωτοβουλία για ειρηνική επίλυση.

Η αποκλιμάκωση της έντασης, η παύση πυρός, η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και η διπλωματική λύση είναι η μόνη διέξοδος.

Η ανάπτυξη ενός δυναμικού φιλειρηνικού κινήματος σε εθνική και πανευρωπαϊκή κλίμακα αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ